Újjáalakult a csepeli Fidesz, a saját polgármesterüket még a pártból is elzavarták

Borbély Lénárd csepeli polgármester mutatja a Fidesz tizenegy évnyi kormányzását 2021. novemberében.
Borbély Lénárd csepeli polgármester mutatja a Fidesz tizenegy évnyi kormányzását 2021. novemberében. Fotó: Facebook/Borbély Lénárd

Az országos választmány elnökségének egyhangú döntése alapján újjáalakult a korábban egyhangú döntéssel feloszlatott csepeli Fidesz, írta a szervezet szerdai közleményében.

Az alapszabály alapján az elfogadott ismételt tagfelvételi kérelmet benyújtók tagsági jogviszonyát folyamatosnak kell tekinteni – emlékeztettek.

Az országos választmány elnöksége két korábbi tag, Borbély Lénárd csepeli polgármester és Ábel Attila csepeli alpolgármester ismételt tagfelvételi kérelmét nem fogadta el.

Morovik Attila csepeli alpolgármester pedig ismételt tagfelvételi kérelmet be sem nyújtott, ami kilépésnek minősül.

Így ők hárman a továbbiakban nem tagjai a Fidesznek, nem képviselhetik a Fideszt, nem nyilatkozhatnak a Fidesz nevében, nem használhatják a Fidesz jelképeit, nem tagjai a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának, „nem tartoznak politikai közösségünkhöz” – írták.

A tagság titkos szavazással választotta meg a csepeli szervezet elnökségét, Németh Szilárdot elnöknek, Fürcht Nórát és Szalony-Jacsó Szixtint alelnöknek. A csepeli önkormányzati Fidesz-KDNP-frakciót továbbra is Bercsik Károly vezeti – olvasható a közleményben.

Borbély: továbbra is ehhez a közösséghez tartozom

Borbély Lénárd a Facebook-oldalán azt írta:

„Németh Szilárd kezdeményezésére feloszlatták a csepeli Fideszt, amely a mai napon újra megalakult. Ennek 21 év után már nem lehetek a tagja. A kettőnk között fennálló vitában én Csepel és a csepeli emberek érdekét képviseltem, és ez ide vezetett.”

Kedves Csepeliek!Németh Szilárd kezdeményezésére feloszlatták a csepeli Fideszt, amely a mai napon újra megalakult….

Posted by Borbély Lénárd on Wednesday, March 29, 2023

A polgármester a „kiátkozásra” válaszul úgy reagált, neki ettől függetlenül jobboldali a világnézete, „a nemzetről, hazáról, családról és az isteni gondviselésről nem változott meg a véleményem és soha nem is fog”. Továbbra is ahhoz a szellemi közösséghez tartozom, akikkel közösen dolgoztunk az elmúlt két évtizedben – olvasható a posztban.

Ezek is érdekelhetnek