Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Ismét kordont bontott az ellenzék a Karmelitánál, Hadházy Ákost feljelentik a rendőrök

Hadházy Ákos független képviselő és a Momentum kordonbontó akciója a Karmelita kolostornál 2023. március 29-én.
Hadházy Ákos független képviselő és a Momentum kordonbontó akciója a Karmelita kolostornál 2023. március 29-én. Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

A két héttel ezelőtti akciójukhoz hasonlóan momentumos politikusok Hadházy Ákossal független képviselővel kiegészülve szerdán ismét lebontották az Orbán Viktor munkahelye köré felhúzott kordont.

A rendőrök nagy létszámban jelentek meg a helyszínen. Az RTL.hu beszámolója szerint a kordonbontó politikusok közül csak Hadházy Ákos adatait vették fel gyülekezési jog megsértése miatt, az indoklás szerint azért, mert ő a szervező.

Hadházy erre úgy reagált, hogy ez nem gyülekezés, hanem országgyűlési képviselőként tiltakoznak „az évi ötvenmilliárd forintból terjesztett kormányzati propaganda ellen”. Egyébként áll elébe, és a mentelmi jogáról is lemond – tudatta.

Az eseményeket a Momentum élőben közvetítette:

Posted by Momentum Mozgalom on Tuesday, March 28, 2023

Hadházy később a Facebook-oldalán emlékeztette a Készenléti Rendőrséget, hogy bár megtisztelő, hogy csak őt pécézték ki, a Momentum is részt vett az akcióban. A szerda reggeli (és a korábbi) kordonbontó akció pedig szerinte nem gyülekezés volt, hanem országgyűlési képviselőként, hivatalos minőségükben mentek oda, hogy „fellépjenek egy kirívó törvénytelenség ellen”.

„Nem beszélhetünk szabad és fair választásokról addig, amíg a kormány évente legalább 50 milliárd forintot költ önmaga reklámozására és az ellenzék lejáratására”

– írja bejegyzésében a képviselő, aki úgy véli, „a hazug propagandának a leállítása és betiltása a demokrácia helyreállításának első lépése”.

Igazán megtisztel a Készenléti Rendőrség, hogy csak engem jelentettek fel „gyülekezési joggal visszaélés“ miatt, de…

Posted by Hadházy Ákos on Wednesday, March 29, 2023

Kapcsolódó friss hírek