Nincs pénz, leáll a gödöllői kisvasút, az egyetlen állami források nélkül működő erdei kisvasút

Meg kell hosszabbítani Bicskéig, akkor majd lesz rá pénz.

Halloweeni díszben a gödöllői kisvasút 2022. október 31-én.
Halloweeni díszben a gödöllői kisvasút 2022. október 31-én. Fotó: Facebook/Gödöllői Kisvasút

„Szomorú hírt kell közölnünk. A Gödöllői Erdei Vasúton 2023. 04. 01-től a menetrendi közlekedés bizonytalan ideig szünetel!”

– jelentették be kedden a kisvasút Facebook-oldalán, megjegyezve: az ország egyetlen állami források nélkül működő erdei kisvasútján nem tudják az adományokból és önkénteseik saját erőforrásaiból tovább fenntartani a rendszeres menetrendi közlekedéssel járó veszteségeket.

„Egyesületünk a működéshez igyekezett állami támogatásokat keresni, sőt pályázatokat is nyújtott be a 2022 évben, mellyel stabilizálta volna a kisvasút hosszútávú működését, fejlesztését. Sajnos ezeket források hiányában mind elutasították. Egyedüliként Gödöllő Város Önkormányzata segíti kitartóan évről évre működésünket. Az Önkormányzat egyre nehezebb anyagi helyzete miatt ezt csak lehetőségeihez mérten tudja biztosítani, ami ugyan nagy segítség tevékenységünkhöz, sajnos a rendszeres működésünkkel járó veszteségeinket nem tudja fedezni”

– olvasható a posztban.

Tisztelt Utasaink!Szomorú hírt kell közölnünk. Gödöllői Erdei Vasúton 2023.04.01-től a menetrendi közlekedés…

Posted by Gödöllői Kisvasút on Tuesday, March 21, 2023

A kisvasút a jövőben csak rendezvények keretében fog járni, külön vagonokat egyedi rendelések alapján próbálnak majd biztosítani, illetve dolgozni fognak a menetrendi közlekedésen is.

Ezek is érdekelhetnek