Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Navracsics Tibor már ott tart, hogy Európának követel több tiszteletet

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, korábbi uniós biztos kerekasztal-beszélgetésen a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Europica Varietas könyvsorozatának bemutatóján Budapesten, az MCC kollégiumában 2023. március 20-án.
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, korábbi uniós biztos kerekasztal-beszélgetésen a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Europica Varietas könyvsorozatának bemutatóján Budapesten, az MCC kollégiumában 2023. március 20-án. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Több tiszteletet Európának; meg kell értenünk Európát, akkor van esélyünk arra, hogy mi is megértessük magunkat Európával – magyarázta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, korábbi uniós biztos a fideszes Mathias Corvinus Collegium (MCC) Europica Varietas könyvsorozatának bemutatóján Budapesten hétfőn.

Navracsics Tibor az EU egyik atyjaként emlegetett Robert Schuman volt francia miniszterelnököt idézve arról beszélt: mielőtt Európa gazdasági, katonai egységgé válna, kulturális egységgé kell válnia! Európa elsősorban kulturális egység. Szükség van egy nemzeti kultúrák között, mögött meghúzódó közös európai kultúrára – ragadtatta el magát Orbán uniós-ügyi fogdmegje merőben újszerű gondolataival, hiszen

eddig a fideszes nacionalisták azt harsogták, hogy hallani sem akarnak semmiféle közösködésről, olvasztótégelyről, összeeurópázódásról, mink’ a szuverén nemzet vagyunk itt, önnön ezeréves kulturális felsőbbrendűségünkben.

Navracsics ehelyett most arról lamentált, hogy napjainkban egy közös európai politikai képződmény szülési fájdalmait érzékeljük, de még nem látni, milyen lesz az eredmény!

A miniszter szerint eddig sokan arra panaszkodtak, hogy unalmasak az európai intézmények, de ez változóban van. A migráció vagy a klímaváltozás már valódi európai politikai problémává vált. Valamilyen közös európai politikai tér van alakulóban és ennek jobb, ha megtanuljuk a nyelvét, ha érvényesíteni akarjuk érdekeinket – magyarázta a volt uniós biztos.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz