Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Tovább épül le a közigazgatás: áprilistól már csak „kormányablakbusz” látja el a Pacsa környékieket

„Ügyfélszolgálati tevékenység racionalizálása” történik.

Tovább épül le a közigazgatás: áprilistól már csak „kormányablakbusz” látja el a Pacsa környékieket
Fotó: kormanyhivatal.hu

Áprilistól a helyi okmányiroda helyett Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat, vagyis kormányablakbusz (:D) szolgáltatásait vehetik igénybe Pacsán és a város környékén az ott élő lakosok – közölte a Zala Vármegyei Kormányhivatal pénteken.

A közlemény szerint a mobil kormányablak az április 3-i héttől kezdődően bővülő kapacitással, hetente két napon – keddenként három óra, csütörtökönként két és fél óra időtartamban – áll az állampolgárok rendelkezésére. A visszalépésnek egyébként állítólag örülni kellene, mert az ügyfelek így teljesebb körű szolgáltatáshoz jutnak, mivel a kormányablakbuszban olyan ügyek intézésére is lehetőség nyílik, amelyekre az okmányirodai keretek között eddig nem volt mód!

Hogy melyek azok az ügyek, amelyeket egy kulturált épületben ne lehetne kezelni, ellenben egy szedett-vedett mikrobuszban igen, az rejtély.

A zalai kormányhivatal tájékoztatása mindenesetre kitér arra, hogy az „ügyfélszolgálati tevékenység racionalizálásában” a földrajzi elhelyezkedés, a közeli kormányablakok elérhetősége és a folyamatosan csökkenő ügyfélszám is szerepet játszott, továbbá a pacsai okmányiroda üzemeltetési költsége a hasonló ügyfélforgalmat bonyolító kormányablakokhoz képest rendkívül magas volt.