Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Tovább gyengült a forint, újra 400 fölött az euró

„Nagyon kockázatos ország vagyunk.”

Orbán Viktor miniszterelnök (b3) Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató (b2), valamint az igazgatóság tagjainak társaságában megtekinti az új MOL Campus székházat, mielőtt a cég vezetésének meghívására részt vesz a MOL-csoport igazgatósági ülésén 2022. december 8-án. Mellettük Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b4), Lantos Csaba energiaügyi miniszter (j2) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b5).
Orbán Viktor miniszterelnök (b3) Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató (b2), valamint az igazgatóság tagjainak társaságában megtekinti az új MOL Campus székházat, mielőtt a cég vezetésének meghívására részt vesz a MOL-csoport igazgatósági ülésén 2022. december 8-án. Mellettük Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b4), Lantos Csaba energiaügyi miniszter (j2) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b5). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Szerdán 17 óra után nem sokkal ismét átlépte a 400 forintos lélektani határt az euró árfolyama.

A Portfolio azt írja, ma reggel még 390 alatt volt az euró/forint kurzus, délután viszont elesett a 400-as szint, és a 402 forintot is súrolta a jegyzés. A forintgyengülés hátterében most az állhat, hogy az amerikai Silicon Valley Bank csődje nagy port kavart a nemzetközi piacokon, és mivel a magyar piac ma zárva van, ezért alacsony likviditás mellett könnyebb eltolni az árfolyamot, ugyanakkor

szembetűnő, hogy a forint alulteljesítő más devizákhoz képest.

A lap idézi Zsiday Viktort, a Citadella alap portfóliókezelőjét, aki a Portfolio Checklist március 15-i különkiadásában arról beszélt, hogy miért esik nagyobbat a forint, mint más devizák. Elmondta:

„elég egyértelmű az összes szereplő számára, akik ezekkel a közép-európai devizákkal kereskednek, hogy a legkockázatosabb ország Magyarország, és ezt ugye nem is nehéz kitalálni, hiszen itt 18% kamatot kell adnunk nekik, máshol meg mondjuk 6-7% kamatot kapnak, tehát nyilván azért kell nekünk ilyen sok kamatot adnunk, mert mi egy nagyon kockázatos ország vagyunk”.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten