Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Nem vizsgálják, hogyan szivároghattak ki embargós adatok a KSH-tól

A parlament igazságügyi bizottságában leszavazták a KSH februári adatszivárgását vizsgáló testület felállításáról szóló javaslatot – számolt be keddi sajtótájékoztatóján a Párbeszéd képviselője.

Mellár Tamás azt mondta, mindenekelőtt azt a kérdést kellene tisztázni, hogy hogyan kerülhetett egy embargós statisztikai adat a megjelenés előtt egy kormánybiztoshoz. Az általános szabályozás szerint ilyen adatokat előre csak a miniszterelnök, a miniszterek és az MNB elnöke kaphat meg – közölte.

Az ellenzéki politikus elmondta, hogy a gazdasági bizottság keddi ülésén is részt vett, ahol az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójáról szóló határozati javaslatot tárgyalták. Szégyenletesnek nevezte a memorandumot, ami jóérzésű magyar emberek számára vállalhatatlan. Az orosz-ukrán háborút most tűzszünettel, minden feltétel nélkül beszüntetni és béketárgyalásokat indítani, kifejezetten az oroszok terve; bármilyen béketárgyalás csak akkor indulhatna meg, ha az oroszok kivonulnának a megszállt területekről – értékelt Mellár Tamás.