Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Kozmetikai termékek optimális csomagolása műanyag flakonban

Vajon minek a hatására emelünk le a drogériában a polcról egy terméket, és miért nem veszünk észre egy másikat soha? Előfordulhat, hogy amelyikhez nem nyúlunk, abban sokkal jobb minőségű áru van, mint a másikban?

muanyag-flakon

Igen, megeshet, hogy a gyártó nem elég körültekintően választ az amúgy kitűnő tulajdonságokkal rendelkező termékének csomagolóanyagot. Ebben az esetben sajnos számolnia kell azzal a lehetőséggel, hogy a vevő ott fogja hagyni a polcon és egy másik, sokkal előnyösebb külsejű árucikket választ. A tudatos vásárló persze elolvassa az összetevőket és jellemzőket, de ez nem mindenkire igaz, és el is kell valahogy jutni odáig, hogy egyáltalán észrevegye az árut a többi között.

Milyen flakont kapjon egy kozmetikum?

A kozmetikai árucikkek nagy része műanyag flakonban kerül a boltokba. Súlya ezáltal sokkal könnyebb, mint az üvegben forgalmazott termékeké, és a csomagolás sokkal kevésbé sérülékeny, hiszen nem törékeny.

Bár az üveg talán esztétikusabb megjelenést biztosít, de a műanyag előnyeit figyelembe véve sok gyártó inkább emellett teszi le a voksát. Ezenfelül tény az is, hogy ma már rendkívül sokféle műanyag flakon közül választhatják ki a termékük borításának legmegfelelőbbet.

S mivel a vásárló elsőként a termék csomagolásával, külsejével találkozik, ezért különösen fontos, hogy az olyan legyen, ami felhívja magára a figyelmet. Tehát olyan flakont célszerű választani a végső formához, ami bizalmat sugároz a vevő felé. Ne feledkezzünk meg az aktuális trendekről sem, a forma és a szín is tükrözze a divatot.

Szempontok a termék csomagolásához

A külcsínen túl vannak más szempontok is, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni a védőborítás kiválasztása során. A flakon minősége nyilvánvalóan sokat nyom a latban, hiszen óvnia kell a benne rejlő kozmetikai szert a külső hatásoktól és a minőségromlástól.

Az optimális csomagolás tehát biztonságot is nyújt a termék számára. Végül ne felejtsük el megemlíteni a praktikusság szükségességét, hiszen a könnyen használható árucikkek mindig népszerűbbek.

Meg kell vizsgálni a flakon megjelenésén és jellemzőin túl a bele helyezendő termék tulajdonságait is. Ezenkívül a fogyasztói szokások megfigyelése is sokat segíthet például a flakon méretének kiválasztásában, hiszen nem mindegy, mekkora kiszerelésben szeretik beszerezni egy-egy alkalommal a vevők a terméket.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő flakont termékünknek?

Ha fényérzékeny a krém, akkor válasszunk sötétebb színű csomagolóanyagot. Savas vagy maró anyagoknál még inkább kritikus pont a flakon kérdése, hiszen olyat kell alkalmazni, amelynek alapanyaga ellenálló ezekkel az összetevőkkel szemben. Ebben az esetben fontos utánanézni a hatósági előírásoknak is. A flakonnak és a záróelemnek is gyerekzáras kivitelben kell készülnie.

Az Allinpackaging.hu kínálatában kapható flakonok különböző technikai paramétereknek felelnek meg. Az árucikk szempontjából nem mindegy a nyak típusa és mérete sem, ahogy a záróelem fajtáját is gondos körültekintéssel kell kiválasztani.