Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

A hagyományos és a modern bútorok kombinálása

A hagyományos és a modern bútorok kombinálása

A belsőépítészet sokkal több annál, mint megtölteni a szobát dekoratív elemekkel. A bútorok is rendkívül nagy szerepet játszanak abban, hogy esztétikusabbá váljon. Amikor azonban a stílusok meghatározásáról van szó, akkor a legtöbbünk általában szembesül a modern és a klasszikus bútorok közötti döntés dilemmájával.

De miért kellene közülük választani? Mindkettőnek megvannak a maga pozitívumai, amelyeket könnyedén az előnyödre fordíthatsz, ha az alábbi tippek követésével kombinálod őket.

Dönts az uralkodó stílusról!

A hagyományos és a modern bútorok jelentősen eltérnek egymástól. Éppen ezért akkor tudsz köztük kohéziót teremteni, ha hagyod, hogy egy stílus uralja a teret. Ezután pedig rátérhetsz a szobában lévő elemek kiválasztására, ami akkor fog szuperül működni, ha képes vagy odafigyelni a bútorzatok finom részleteire.

Például a Kanape.net termékkínálatában megtalálható Kenzo 2-es ágyneműtartós kanapé időtlen, ívelt vonalai jól illeszkednek majd egy antik kisasztal esztergált fa lábaihoz.

De érdemes megfontolnod néhány régebbi bútor újrakárpitozását vagy festését is, hogy új életet és összefüggő megjelenést kölcsönözz nekik. A modern szövettel kárpitozott, magas háttámlával és kényelmes üléssel ellátott klasszikus fotel tökéletesen fog kinézni egy modern kanapé mellett.

Ne félj kontrasztba állítani a dolgokat!

A kontraszt izgalmat és váratlan érdeklődést kelthet a tér iránt, amit a legkönnyebben úgy érhetsz el, ha különböző színeket és anyagokat helyezel egymás mellé. Párosítsd például a klasszikus kanapédat egy modern kerek, márvány dohányzóasztallal, hogy egy csipetnyi csillogást teremts!

Próbálj meg hasonló méretű darabokat kombinálni!

Ahhoz, hogy a különböző stílusú bútorok jól működjenek egymás mellett, érdemes a méretarányukra is ügyelned. Helyezz el például két, hasonló méretű antik étkezőszéket a modern étkezőasztalod két végén! De semmiképpen se rakj egy kis antik széket egy nagy modern moduláris kanapé elé, mert oda nem illőnek fog tűnni.

Fókuszálj a megteremteni kívánt hangulatra!

Szeretnéd, ha a nappalid egy hétköznapi és nyitott helyiség lenne? Ha igen, kerüld a formális és nehéz bútorok elhelyezését a térben. Ehelyett játssz az egyszerű vonalakkal és anyagokkal, amelyek lágyak, könnyedek és klasszikusak, miközben kombinálod ezt a két különböző stílust.

Hasonlóképpen, ha formális és elegáns helyiségre vágysz, kombinálj kifinomult és esztétikában gazdag darabokat! A sötétebb faanyagok, szálcsiszolt fémek és az olyan fényűző anyagok, mint a bársony, segítenek kiemelni a kívánt formális hangulatot.

Végül oszd el egyenlően a bútorokat!

Ha a klasszikus bútorokat a szoba egyik oldalán, a kortárs darabokat pedig a másik oldalán helyezed el, azzal inkább csak kiemeled a stílusok közötti különbségeket, nem pedig összehozod őket. Ezért feltétlenül ügyelj arra, hogy egyenlően oszd el őket. Így a szem egy összefüggő esztétikaként fogja fel a végeredményt, ahelyett, hogy az elsöprő stílusbeli különbségeket látná.

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban