Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Belföld

Már halottgyalázással is vádolja a kormánymédia Magyar Pétert

Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Orbán úgy tudja, soha ilyen közel nem voltunk még a világháborúhoz

RövidenRöviden

Soha ilyen közel nem volt még a világ ahhoz, hogy egy lokális háborúból világháború legyen – mondta Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós propagandamagányában.

A kormányfő, aki még a tavaly február 24-én kitört háború előtti napokban sem sejtette, hogy a gazdája meg fogja támadni Ukrajnát (azóta viszont mindent pontosan átlátó stratégának mutatja magát), arról beszélt, hogy a nyugati világ vezetői „háborús lázban égnek”, annak megnyerésére buzdító, még több áldozatról szóló beszédeket tartanak és egyre veszélyesebb fegyvereket küldenek Ukrajnába!

Orbán a hallgatóinak azt is elmagyarázta, hogy szerinte a nemzetközi közvélemény egyhangú békepártiság helyett ketté vált, a türkök, az arabok, a kínaiak vagy az afrikaiak ugyanis tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaznak.

Azt már nem tette hozzá, hogy nyilvánvalóan mindenki a békére törkeszik, csak abban van különbség, hogy milyen áron. Míg ugyanis a hozzá hasonló oroszbarát, lekötelezett vezetők és országok feladnák Ukrajna szuverenitását „a békéért”, addig a nyugati világ (és főleg az ukrán nép) nem úgy képzeli el a fegyverletételt, hogy az orosz agresszor akarata teljesül.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

A fideszes mamelukok elkezdték parancsra siratni Varga Juditot, az ország jelenleg talán legrettenetesebben sorsú asszonyát

Schiffer Andrásnak a Hír TV propagandistája súgta, hogy mit „fog akarni” mondani

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter