Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Karácsony beintett a Budapestet büntető kormánynak: a főváros és a VI. kerület közösen újítja meg a Nyugati teret

Karácsony beintett a Budapestet büntető kormánynak: a főváros és a VI. kerület közösen újítja meg a Nyugati teret
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

A fővárosi önkormányzat és Terézváros a 3-as metró felújítását követően megújítja majd a Nyugati teret – közölte Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Soproni Tamás (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) VI. kerületi polgármester a videóban a Nyugati téri felüljáró elbontására tett javaslatot.

„A kormány sajnos lemondott a Nyugati tér fejlesztéséről, de a fővárosi önkormányzat és Terézváros nem mond le arról, hogy a Nyugati tér is Budapest egyik élhető városi találkozóhelye legyen, ezért a metrófelújítás után a metró feletti városrészt is meg fogjuk újítani”

– fogalmazott Karácsony Gergely.

Nyugati tér

Bár a kormány most leállította a Nyugati pályaudvar és környezetének fejlesztését, mi továbbvisszük a korábbi tervek elveit, így a Nyugati tér újra igazi városi találkozótér lehet. Az önkormányzatok nem mondtak le Budapest fejlesztéséről, így a metrófelújítását követően megújítjuk a várost is a metró felett.

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, March 9, 2023

Hangsúlyozta, nem mondanak le arról, hogy a Nyugati tér, a Nyugati pályaudvar és környéke ne „városi autópályák”, hanem a városi polgárok találkozóhelye legyen, egy zöld, élhető városi tér.

Soproni Tamás a videóban arról beszélt, hogy a Podmaniczky utca mellett a már 30-40 éve elhanyagoltan fekvő MÁV-területből zöld parkot kell csinálni, de a Puczi Béla tér és a Nyugati tér is megújulásra érdemes.

„Azonban ez nem fog úgy létrejönni, ha itt húzódik az emberek felett egy felüljáró. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy bontsuk le ezt a felüljárót és kössük össze a villamosokat, hogy egészen elérjen a Lehel tértől a Deák Ferenc térig” – fogalmazott.

Soproni Tamás közölte, a munka már idén megkezdődik: nemcsak a metró lesz akadálymentes, hanem a felszín is, a főváros a téren három új gyalogátkelőhelyet épít.