Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Feltartóztatták a Fradi-szurkolókat a német határon, Szijjártó és Kovács Zoltán azonnal idegbe rakta magát

Drogot és késeket találtak a német rendőrök, a fideszes hisztidiplomácia máris a demokráciáért aggódik.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
A Ferencváros szurkoló a különvonaton indulása előtt a Keleti pályaudvaron 2023. március 8-án. A vonat a németországi Leverkusenbe viszi a drukkereket a Bayer Leverkusen és a Ferencváros labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésére.
A Ferencváros szurkoló a különvonaton indulása előtt a Keleti pályaudvaron 2023. március 8-án. A vonat a németországi Leverkusenbe viszi a drukkereket a Bayer Leverkusen és a Ferencváros labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésére. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Több mint másfél órát várakoztatták a német hatóságok a Ferencváros szurkolói vonatát, amellyel nagyjából ezren indultak el tegnap Leverkusenbe, ahol a Fradi az Európa-liga nyolcaddöntő első meccsét játssza ma a hazaiak ellen.

Az Index olvasója arról számolt be, hogy a cseh-német határon, Krippenben (Bad Schandau vasútállomása) a német határvédelmi katonák alapos ellenőrzésnek vetették alá a szerelvényt. (A vonat azért nem Ausztria felé ment, mert az osztrákok már előre jelezték, hogy nem engedik át országukon a magyar szurkolói vonatot.)

A Ferencváros szurkolói az őket szállító különvonaton a Keleti pályaudvaron 2023. március 8-án. A vonat a németországi Leverkusenbe viszi a drukkereket a Bayer Leverkusen és a Ferencváros labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésére.

A Ferencváros szurkolói az őket szállító különvonaton a Keleti pályaudvaron 2023. március 8-án. A vonat a németországi Leverkusenbe viszi a drukkereket a Bayer Leverkusen és a Ferencváros labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésére.Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Mindenkit leszállítottak (kocsinként), átvizsgálták őket, személyi iratokat kértek, majd a katonák kutyákkal felszálltak a vonatra, és a csomagjaikat kipakolva, szétdobálva mindent átellenőriztek”

– számolt be a kormánypárti lap egy helyszínen lévő informátor nyomán.

A Ferencváros szurkolótáborát nézik át a rendőrök… vagy Németországban vagy Csehországban!😂Elnézést a téves infókért!#fradi #leverkusen #greenmonsters #ferencvaros #ultras

Posted by Aranygól on Wednesday, March 8, 2023

A cikk hozzáteszi, a szurkolók értetlenül álltak az ilyesfajta vizsgálat előtt, és feszült hangulatban vannak, mert jelenlegi számítás szerint nem érnek oda a meccs kezdetére, maximum a második félidőre.

Szijjártó Péter, aki már korábban bejelentette, hogy hét (!) magyar konzult rendelt a meccs helyszínére, videós bejelentkezésében igyekezett megnyugtatni a szurkolókat, hogy ezúttal is számíthatnak a Fidesz-kormányra.

„Amint értesültünk erről, azonnal kapcsolatba léptünk a német rendőrség képviselőivel, és kértük őket, hogy gyorsítsák fel az eljárást, ne veszélyeztessék a ferencvárosi szurkolók időben való megérkezését Leverkusenbe”

– mondta Facebook-oldalán a futballokos külügyminiszter.

Fradi-vonat, versenyfutás az idővel❕

Fradi-vonat, versenyfutás az idővel❕

Posted by Szijjártó Péter on Thursday, March 9, 2023

Szijjártó szerint a folyamatos megkeresések hatására valamit sikerült gyorsítani az ellenőrzésen, „de ez így is több mint másfél órát igénybe vett, ami nyilvánvalóan nehezen elfogadható, és nehezen tudható be valamifajta baráti, konstruktív együttműködésnek” – magyarázta.

Az eset kapcsán Kovács Zoltán államtitkár is menetrendszerűen idegbe rakta magát:

„Szórakoztok velem: a német rendőrség két órára feltartóztatta a Ferencváros szurkolóit szállító vonatot. Azt mondják, a vonat »veszélyt jelent Németországra«. És még a nyugati »barátaink« mernek leckéztetni minket »demokráciából« és »jogállamiságból«”.

– pattogott angol nyelven a Twitteren.

Német sajtóbeszámolók szerint egyébként nem ok nélküli volt az ellenőrzés: pirotechnikai eszközöket, késeket és kábítószert is találtak a rendőrök a vonaton.

A Sächsische.de azt írta, a nagyjából másfél órán át tartó nagyszabású rendőri akció fő célja az volt, hogy kiszűrjék a veszélyes eszközöket. Ennek érdekében az egyenruhások több száz ember poggyászát és a vagonokat is átkutatták, füstfáklyákat, füstbombákat, tiltott késeket és kábítószert is találtak „mérsékelt mennyiségben”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Szijjártó Bécsbe ment luxuscikkeket vásárolni, megkérdezték, nem fél-e a migránsoktól

264 millió forint közpénzbe került Szijjártó három repülőútja tavaly egy luxusgéppel

Петер Сийярто: Örömmel megyek Oroszországba

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért