Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Mi történt? Az ügyészség szerint nem lépcsőn esett le a Polgáron elhunyt 2,5 éves kisfiú, letartóztatták a nevelőanyát

A nő nem ismerte el, hogy bántalmazta volna a gyermeket.

Részlet az RTL Híradó riportjából.
Részlet az RTL Híradó riportjából.

A Debreceni Járásbíróság pénteken elrendelte annak a nevelőszülőnek a letartóztatását, akivel szemben halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség. A korábbi hírek arról szóltak, hogy a kisfiú leesett a lépcsőn, az ügyészség szerint azonban valójában bántalmazhatták Danikát.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője azt írta, a megalapozott gyanú szerint a nő február 26-án a késő délutáni órákban lakóhelyén, Polgár településen

„a nála mint nevelőszülőnél ideiglenes hatállyal elhelyezett két éves és öt hónapos kisfiút – annak szófogadatlan viselkedése miatt – olyan súlyosan bántalmazta, hogy a gyermek röviddel a cselekmény után meghalt”.

A nyomozási bírónak a gyanúsított ugyanakkor nem ismerte el, hogy bántalmazta volna a gyermeket.

A bíróság álláspontja szerint a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség indítványa a gyanúsított letartóztatására megalapozott, „a védő – elsődlegesen az ügyészi indítvány elutasítására és a terhelt szabadlábra helyezésére, másodlagosan pedig bűnügyi felügyelet elrendelésére irányuló – indítványa azonban nem alapos” – jelezte a szóvivő.

Hozzátette: a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. „A cselekmény tárgyi súlyára tekintettel a gyanúsított büntetőjogi felelősségének megállapítása esetén várható büntetés nagysága alapján már önmagában is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye” – írta.

„A nyomozás a kezdeti szakban van, az ügyben több személy tanúkihallgatása várható és nyomós érdek fűződik ahhoz, hogy ezen személyek befolyásoltságtól mentesen tegyék meg vallomásaikat. A gyanúsított szabadlábon hagyása esetén feltehető, hogy a tanúkat jogellenesen befolyásolná, ezzel a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné” – közölte a szóvivő.

A Debreceni Járásbíróság végzése nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezett a döntés ellen – ismertette Dobó Dénes.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz