Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Legyen személyre szabott munkatársaink munkavédelmi sisakja!

Legyen személyre szabott munkatársaink munkavédelmi sisakja!

A munkavédelmi sisakok fontos szerepet játszanak a munkavédelem területén, mivel a fej sérülése gyakori veszélyforrás főként az ipari területeken. A sisakok segítenek megelőzni a komolyabb sérüléseket és baleseteket, melyek sokszor akár halálos kimenetelűek is lehetnek.

A sisakok különböző munkaterületeken alkalmazhatóak, éppen ezért eltérő típusai a munkakör típusokhoz igazodva változóak. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan tudjuk a legmegfelelőbb munkavédelmi sisakot kiválasztani kollégáink számára.

Munkavédelmi sisak kínálat

Bizonyos munkakörök eltérő típusú sisak viselését igénylik. Viszont néhány tényező mindegyik munkavédelmi eszköznél alapvető. A biztonságos munkavégzéshez szükséges eszközök tartósak, komoly igénybevételnek is megfelelnek. Emellett a kényelem szintén elengedhetetlen, így a napi több órában viselt sisak komfortos kialakítása fontos szempont.

A Netpolc munkavédelmi sisak kínálata változatos, így a különböző szakmákban dolgozók megtalálják a számukra megfelelő modellt. Az eltérő igényekhez igazított fejvédők kiegészítőkkel tehetőek teljes mértékig személyre szabottá.

Fontos szempontok a választáshoz

A biztonság és a kényelem csak két olyan szempont, mely alapján érdemes a munkavédelmi sisakok közül választani. A strapabíró, hosszú távon használható eszköznek jól szellőzőnek is kell lennie, ha egész nap viseljük. Az általában ABS műanyagból vagy polikarbonát felhasználásával készült fejvédők ütésállósága és tartóssága vitathatatlan, azonban a fej beizzadhat a fejvédő alatt, mely kellemetlen és egészségre ártalmas. Éppen ezért a választásnál vegyük figyelembe, hogy a sisak tartalmaz-e szellőzőt!

A munkavédelmi sisak belsejének kialakítása a munkavállaló komfortját fokozza. A párnázott vagy betétekkel kiegészülő belső rész csökkenti a fejre nehezedő nyomást, és javítja a sisak illeszkedését a fejre. A betétek méretének a fej méretéhez kell igazodnia, hogy a fejvédő ne csússzon le. Szintén hasonló okból fontos az egyszerűen állítható, de erős, több pontos rögzítésre alkalmas rögzítőpántok megléte.

A személyre szabott munkavédelmi sisakban kollégáink hatékonyan tudják munkájukat elvégezni, így érdemes kiegészítőkkel felruházni a fejvédőt. A hűsítő szalag a nagy melegben használható, míg a sisakbélés a téli napokon. A különböző szakmákhoz eltérő típusú fejvédő alkalmazható, mint például az erdészeti fejvédő szett, mely hálós arcvédővel és fülvédő tokkal egészül ki. Segítségével biztonságosan védhető nemcsak a fej, hanem a hallás és az arc is a felcsapódó forgácsoktól.

A szabályozásról röviden

Hazánkban az EN 397 szabály az ipari védősisakokról rendelkezik, míg az EN 812 szabály a fejbeütés veszélye elleni fejvédőket szabályozza. A törvény előírja, hogy a munkáltató felelőssége a dolgozók biztonságos munkakörnyezetének kialakítása, melyhez biztosítania kell a munkavédelmi felszerelést. Gondoskodjon Ön is kollégái testi épségéről munkavédelmi sisak beszerzésével!

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz