Legyen személyre szabott munkatársaink munkavédelmi sisakja!

Legyen személyre szabott munkatársaink munkavédelmi sisakja!

A munkavédelmi sisakok fontos szerepet játszanak a munkavédelem területén, mivel a fej sérülése gyakori veszélyforrás főként az ipari területeken. A sisakok segítenek megelőzni a komolyabb sérüléseket és baleseteket, melyek sokszor akár halálos kimenetelűek is lehetnek.

A sisakok különböző munkaterületeken alkalmazhatóak, éppen ezért eltérő típusai a munkakör típusokhoz igazodva változóak. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan tudjuk a legmegfelelőbb munkavédelmi sisakot kiválasztani kollégáink számára.

Munkavédelmi sisak kínálat

Bizonyos munkakörök eltérő típusú sisak viselését igénylik. Viszont néhány tényező mindegyik munkavédelmi eszköznél alapvető. A biztonságos munkavégzéshez szükséges eszközök tartósak, komoly igénybevételnek is megfelelnek. Emellett a kényelem szintén elengedhetetlen, így a napi több órában viselt sisak komfortos kialakítása fontos szempont.

A Netpolc munkavédelmi sisak kínálata változatos, így a különböző szakmákban dolgozók megtalálják a számukra megfelelő modellt. Az eltérő igényekhez igazított fejvédők kiegészítőkkel tehetőek teljes mértékig személyre szabottá.

Fontos szempontok a választáshoz

A biztonság és a kényelem csak két olyan szempont, mely alapján érdemes a munkavédelmi sisakok közül választani. A strapabíró, hosszú távon használható eszköznek jól szellőzőnek is kell lennie, ha egész nap viseljük. Az általában ABS műanyagból vagy polikarbonát felhasználásával készült fejvédők ütésállósága és tartóssága vitathatatlan, azonban a fej beizzadhat a fejvédő alatt, mely kellemetlen és egészségre ártalmas. Éppen ezért a választásnál vegyük figyelembe, hogy a sisak tartalmaz-e szellőzőt!

A munkavédelmi sisak belsejének kialakítása a munkavállaló komfortját fokozza. A párnázott vagy betétekkel kiegészülő belső rész csökkenti a fejre nehezedő nyomást, és javítja a sisak illeszkedését a fejre. A betétek méretének a fej méretéhez kell igazodnia, hogy a fejvédő ne csússzon le. Szintén hasonló okból fontos az egyszerűen állítható, de erős, több pontos rögzítésre alkalmas rögzítőpántok megléte.

A személyre szabott munkavédelmi sisakban kollégáink hatékonyan tudják munkájukat elvégezni, így érdemes kiegészítőkkel felruházni a fejvédőt. A hűsítő szalag a nagy melegben használható, míg a sisakbélés a téli napokon. A különböző szakmákhoz eltérő típusú fejvédő alkalmazható, mint például az erdészeti fejvédő szett, mely hálós arcvédővel és fülvédő tokkal egészül ki. Segítségével biztonságosan védhető nemcsak a fej, hanem a hallás és az arc is a felcsapódó forgácsoktól.

A szabályozásról röviden

Hazánkban az EN 397 szabály az ipari védősisakokról rendelkezik, míg az EN 812 szabály a fejbeütés veszélye elleni fejvédőket szabályozza. A törvény előírja, hogy a munkáltató felelőssége a dolgozók biztonságos munkakörnyezetének kialakítása, melyhez biztosítania kell a munkavédelmi felszerelést. Gondoskodjon Ön is kollégái testi épségéről munkavédelmi sisak beszerzésével!

Kapcsolódó hírek