Fidesz: Gyurcsány el akarja törölni a rezsicsökkentést

Gyurcsány mindig el akarta törölni a rezsicsökkentést és az egész „dollárbaloldal” támogatja az „energiaválságot okozó brüsszeli szankciókat” – ezzel replikázott a Fidesz a Demokratikus Koalíció energiaárakkal kapcsolatos keddi sajtótájékoztatójára.

Varju László, a DK képviselője, az ellenzéki párt energia- és rezsiügyi árnyékminisztere online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy egész Európában a harmadik legkevesebbet költ rezsitámogatásra az Orbán-kormány, még Románia is többet fordít az emberek megsegítésére, ezért átmenetileg csökkenteni kell a gáz és az áram áfáját, valamint meg kell duplázni a kedvezményes árú gáz és áram mennyiségét.

A Fidesz erre válaszul azt írta: egész Európában nincsenek rezsicsökkentett árak az átlagfogyasztás erejéig, csak Magyarországon. Ennek köszönhetően a magyar családok fizetik a legalacsonyabb energiaárakat az EU-ban és havonta legalább 181 ezer forintot spórolnak meg – állította a Fidesz.

„Gyurcsány mindig el akarta törölni a rezsicsökkentést, most is el akarja törölni és az egész dollárbaloldal szolgaian támogatja az energiaválságot okozó brüsszeli szankciókat”

– foglalta össze a tudnivalókat a 13. éve gyakorlatilag teljhatalommal uralkodó Orbán-párt közleménye.

Ezek is érdekelhetnek