Valentin-napi sétákra hívja a látogatókat a Fiumei úti sírkert

Valentin-napi sétákra hívja a látogatókat a Fiumei úti sírkert
Fotó: Nemzeti Örökség Intézete/Nagy Balázs

Valentin-nap alkalmából szerelmes tematikájú sétával várja az érdeklődőket a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

Az Akiket a sors összeköt – Szerelmek és szerelmespárok című tematikus sétán a sírkertben nyugvó nagy szerelmek, legendás szerelmespárok hol tragikus, hol boldog véget ért történeteit ismerhetik meg a résztvevők – közölte az intézet az MTI-vel.

Az egyszeri, kizárólag február 14-én rendezett sétán kiderül például, hogyan szerette Vörösmarty Mihály Csajághy Laurát, milyen volt Ady Endre és Léda kapcsolata, miért ért tragikus véget Móricz Zsigmond és Holics Janka házassága, vagy miért és hogyan vált el Mikszáth Kálmán a feleségétől, hogy aztán sírig tartó hűséget fogadjanak egymásnak mégis.

A sétán szó esik majd Szántó Judit és József Attila kapcsolatáról, Konkoly-Thege Gyula és Dorothy Arents történetéről, a Barcza-Rotter Béla és Tamásy Mária műkorcsolyázó házaspár tragikus sorsáról, vagy Jászai Mari és Reviczky Gyula szerelméről is.

A NÖRI Valentin-napi sétájából a boldog történetek sem hiányoznak majd, így Arany János és Ercsey Julianna házasságát vagy Babits Mihály, Szabó Lőrinc és Török Sophie szerelmi háromszögét is részletesebben megismerhetik a látogatók.

A sétán a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Fiumei úti sírkert honlapján, a Sírkerti séták menüpontban lehet.

Kapcsolódó hírek