Nagyot ugrik a hőmérséklet hétvégén, de havas, ónos eső még meglephet minket – itt vannak a friss infók

Kapucniját fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én.
Kapucniját fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Egy gyenge meleg-, majd egy gyenge hidegfront vonul át térségünk felett a hétvégén, és már közel sem lesz olyan cidri hajnalban, mint az elmúlt napokban volt.

Ahogy az Időkép írja, a napos, derűs pénteket felhősebb szombat követi. Délután egy melegfrontnak köszönhetően északnyugat felől egyre nagyobb területen növekszik meg erősen a felhőzet. Többfelé élénk lesz a nyugatias szél, délután 2-9 fok várható, nyugaton lesz melegebb.

A front felhőzetéből főként szombat éjjel fordulhat elő szórványosan kisebb eső, főként keleten havas eső, gyenge havazás, néhol ónos eső sem kizárt – írja az időjárásportál. A felhők és a légmozgás hatására enyhébb éjszakára számíthatunk, mínusz 3 és plusz 5 fok között alakul majd a legalacsonyabb hőmérséklet.

A melegfrontot egy gyenge hidegfront követi, mely vasárnap reggelre vonul át felettünk. Napközben az északias szél a Duna-Tisza közét leszámítva többfelé élénk, a Dunántúlon több helyen erős lesz. A hét utolsó napján napos és felhős időszakok váltogathatják egymást, helyenként egy-egy futó zápor is kialakulhat. A keleti részeken kezdetben egy-egy hózápor is meglephet minket, de a hó a meteorológusok szerint nem marad meg. Az idő az átkeverő légmozgásnak betudhatóan tovább enyhül, vasárnap napközben 10 fok is lehet.

A folytatás is hasonlónak ígérkezik: a jövő héten hajnali fagyokra, napközben 5-10 fokra készülhetünk.

Kapcsolódó hírek