A Fidesz válasza a 25,7 százalékos inflációs adatra: dollárbaloldal, Brüsszel!

Megnyerő tekintetű hölgy a Békement 2021. október 23-i felvonulásán.
Megnyerő tekintetű hölgy a Békement 2021. október 23-i felvonulásán. Részlet a Telex videójából.

„Az a dollárbaloldal beszél inflációról, amely idegen hatalmak pénzéért cserébe ész nélkül támogat minden brüsszeli szankciót” – így kommentálta a Fidesz pénteken az MSZP és a DK nyilatkozatait, melyekben az ellenzéki pártok a továbbra is rendkívül magas inflációra hívták fel a figyelmet.

Az MSZP kormányzati fellépést sürgetett a kérdésben, a DK szerint pedig Orbán Viktor elvesztette az irányítást a magyar gazdaság felett.

A Fidesz reakcióját közlő MTI nem konkretizálta ugyan a hírében a „rendkívül magas inflációt”, mi azért emlékeztetünk, hogy a KSH friss tájékoztatása szerint idén januárban már 25,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet a fogyasztói árak.

A Fidesz propagandaosztályának közleménye válaszul azt hajtogatja, hogy a magas infláció is bizonyítja: a brüsszeli szankciók elképesztő kárt okoznak!

A szankciók bevezetése miatt drágult az energia ára, az üzemanyag ára és szankciós infláció alakult ki – állították, hozzátéve: a kormány a „szankciós infláció” egyszámjegyűvé csökkentésén dolgozik, emellett rezsicsökkentéssel, árstopokkal, nyugdíjemeléssel, megemelt összegű 13. havi nyugdíjjal védi a magyar embereket.

„A dollárbaloldal ezek egyikét sem támogatta, csak azzal vannak elfoglalva, hogy külföldi gazdáik megrendeléseit teljesítsék, még akkor is, ha annak árát a magyarok fizetik”

– magyarázta a nagyobbik kormánypárt.

Kapcsolódó hírek