Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Baleset

Megrázó videó került elő az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetről

Felmérés: Dobrev Klárát és Gyurcsány Ferencet rühellik a legjobban a magyarok

A momentumos kutatócég szerint az ellenzékiek az éppen visszatérő Donáth Annát kedvelik leginkább.

RövidenRöviden
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc a két leginkább elutasított politikus – mutatott rá a Momentum-közeli 21 Kutatóközpont friss mérése, melyet a Telex tett közzé.

A kutatóközpont állítólag január 18. és 23. között kérdezett telefonon 1000 embert arról, hogy mennyire szívesen látna adott politikusokat meghatározó szerepben.

A válaszok szerint Gyurcsány Ferenc DK-vezér 67 százalékos elutasítottsággal és 13 százalékos támogatottsággal bír. Felesége, Dobrev Klára a megkérdezettek 45 százalékánál nem fekszik jól, a válaszadók 30 százaléka ugyanakkor támogatta. A harmadik helyen (az elutasítottságot nézve holtversenyben) Orbán Viktor és Karácsony Gergely végzett (40-40%), Orbán viszont 44 százalékos támogatottsággal bír, szemben Karácsony 35 százalékával.

A többi szereplőt már többen szeretnék fontos szerepben látni, mint ahányan nem:

  • Kunhalmi Ágnes (MSZP): 30% nem, 34% igen;
  • Toroczkai László (Mi Hazánk Mozgalom): 29% nem, 32% igen;
  • Donáth Anna: Momentum 25 nem, 40% igen;
  • Gyöngyösi Márton (Jobbik): 21 nem, 24% igen.

A kormánypártiaknál Orbán, az ellenzéknél Donáth Anna a favorit

Amennyiben csak a kormánypárti válaszadókra fókuszál a felmérés, azt látni, hogy Orbán Viktort közülük 98 százaléka akarja pozícióban látni. Meglepő módon Toroczkai László jött fel második helyre 42 százalékos támogatottsággal, a többi politikus kapcsán egy számjegyű a támogatottság százalékos mértéke.

Az sem meglepő, hogy a kormánypárti szekértábor Gyurcsány Ferencet (87%), Dobrev Klárát (79%) és Karácsony Gergelyt (72%) utasítja el a legjobban. Donáth Anna elutasítottsága 51 százalék, Kunhalmi Ágnesé 54 százalék, Gyöngyösi Mártont pedig csak a megkérdezettek 39 százalékának nem szimpatikus.

Az ellenzéki térfélen Dobrev Klárát a megkérdezettek 59%-a szeretné fontos pozícióban látni, Gyurcsány Ferencet viszont csak 26 százalék. A felmérés szerint a legnépszerűbb Donáth Anna (76%) és Karácsony Gergely (69%).

A Mi Hazánkat támogatók, illetve a pártnélküliek szegmensében Toroczkai Lászlót és Donáth Annát kedvelik a legjobban (40-40%), ráadásul Toroczkait többen utasítják el (21%), mint a Momentum politikusát (16%).

Kunhalmi Ágnes 36 százalékos népszerűségnek örvend 22 százalékos elutasítottság mellett, Karácsony Gergelyt már inkább nem szeretik, mint szeretik (32-34%), Orbán Viktort itt a megkérdezettek negyede kívánná fontos pozícióban látni, míg a válaszadók 41 százaléka elutasítja. A két leginkább elutasított politikus ezen szegmensben Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára 61, illetve 60 százalékkal.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz