Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Komolyabb havazás érkezik – mutatjuk a friss időjárás előrejelzést

Férfi a havas úton Galyatetőn, háttérben a kilátó 2021. április 6-án.
Fotó: MTI/Komka Péter

Pénteken északnyugat felől egy gyorsan mozgó ciklon melegfronti, majd hidegfronti csapadékzónája éri el Magyarországot, melynek hatására komolyabb csapadékmennyiségre számíthatunk.

Az Időkép előrejelzése szerint péntekre virradóan egyre több helyen beborul az ég. A Dunántúlon a reggeli órákban többfelé várható eső, havas eső, a hegyekben havazhat is. A keleti országrészt a délután folyamán éri majd el a csapadék, főként az Északi-középhegységben és északkeleti tájakon fordulhat elő havas eső, havazás.

Az esti órákban esővel, záporokkal érkezik meg északnyugatra a ciklon hidegfrontja, és az élénk, erős délnyugati szél viharos északnyugati szélnek adja át a stafétát.

Az időjárásportál szerint az északi hegyekben, a Bakonyban és a legkeletibb vidékeken végig hóként érkezhet a csapadék. Ezért arrafelé 1-8 centi hótakaró is kialakulhat,

a magasabb csúcsokon viszont 10 centi friss hóval is számolhatunk.

A hó tartósan a legkeletibb részeken, valamint a hegyekben maradhat meg. A csapadéktömb péntek éjjel aztán odébbáll, a szombat már derűsen indul, az északi szél viszont országszerte viharossá fokozódik.

Ahogy azt korábban írtuk, viharos, a Dunántúlon 100 kilométer per órás széllökésekre is számíthatunk a hétvége első napján.