Baleset

Baleset Oroszlány és Csákvár között: a vétlen autóban utazó házaspár meghalt

Külföld

Szijjártó Bécsbe ment luxuscikkeket vásárolni, megkérdezték, nem fél-e a migránsoktól

Belföld

Döbbenetes fotót tett közzé Magyar Péter a tegnapi tüntetésről

Illegális idősotthont számoltak fel Kecskeméten: kórházból hordták el a haldokló betegeket, hogy kisemmizhessék őket

A banda több tucat ingatlant szerzett meg a kiszolgáltatott, beteg emberek átverésével.

RövidenRöviden
Részlet a Nemzeti Védelmi Szolgálat videójából.
Részlet a Nemzeti Védelmi Szolgálat videójából.

Illegális idősotthont számolt fel Kecskeméten a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ). A szervezet vasárnap közzétett közlemény szerint

az „idősotthon” működtetőinek az volt a céljuk, hogy megszerezzék az idős, beteg emberek vagyonát és ingatlantulajdonát, amiben ügyvéd és egészségügyi dolgozók is segítették őket.

Az „idősotthon” vezetői attól sem riadtak vissza, hogy egy életveszélyes állapotban lévő idős embert a kórházból az idősotthonba vitessenek. Ekkor léptek közbe a rendőrök – írták.

Egy kecskeméti család négy tagja Kecskemét-Hetényegyházán éveken át engedély nélkül működtette az otthont, ahol a pácienseknek az ellátásért fizetniük kellett. Az intézménybe a gondozottak egészségügyi dolgozók közvetítésével kerültek be, ők jelezték az „idősotthon” üzemeltetőjének, mely betegek rendelkeznek ingatlanvagyonnal és kiket nem látogat a családjuk – ismertették a történteket.

Kórházi kapcsolatuk meggyőzte a gyakran demens, rossz egészségi és fizikai állapotú betegeket arról, hogy az adott idősotthonba szállítsák őket, mert ott az ellátásuk és gondozásuk biztosított. Ezzel párhuzamosan pedig ügyvédi és szakértői közreműködéssel az ingó- és ingatlanvagyonukat megszerezték.

A bűnözői csoport az évek során több tucat ingatlant szerzett meg és értékesített.

A közlemény szerint a szervezet tagjainak embertelenségét bizonyítja az az eset is, amikor egy nagyon súlyos állapotban lévő idős férfit hozattak ki a kórházból, akit egy betegszállításra alkalmatlan gépkocsival akartak az idősotthonba vinni, hogy a vagyonát megszerezzék. A beteg kritikus állapota miatt az NVSZ munkatársai rendőri erővel léptek közbe és a mentőszolgálat segítségével visszaszállíttatták a beteget a kórházba. Az idős férfi néhány hónappal később elhunyt.

Ügyvéd, kórházi vezető, ápoló is közreműködött

Az NVSZ 2022 nyarán kezdeményezett a család 4 tagja, valamint a velük összejátszó ügyvéd, kórházi vezető ápoló, valamint kórházi szociális munkás ellen nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A kecskeméti nyomozók a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, az NVSZ, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Vagyonvisszaszerzési Hivatala, továbbá igazságügyi szakértők bevonásával végrehajtott akciójuk során elfogták a bűnözői csoport tagjait többrendbeli, különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt 2022. július 19-én. A szervezet 5 tagját letartóztatták, egy ember bűnügyi felügyelet alatt áll – ismertették.

Az NNI Vagyonvisszaszerzési Hivatalának nyomozó osztálya az üggyel kapcsolatban eddig 5 ingatlant vett zár alá, 20 millió forint értékben – áll a közleményben.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Elegük lett: sztrájkba lépnek a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozói

Emberölés miatt fogtak el egy férfit Kecskeméten

Hatalmas bónuszt kap minden dolgozó a kecskeméti Mercedes-Benz-gyárban

Leittasodó, ablakban mászó Varga Juditról, HVG-s propagandistáról ír Magyar Péter

Dolgozik a NER? Megzsarolt egy cégvezetőt két férfi „magas szintű kapcsolataikra” hivatkozva

Magyar Péter üzent a rendőrségnek és kiadta az őt megkereső újságíró nevét