Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Dr. Orbán Viktor nemzetközi megoldóember: „Nem kell túlbonyolítani a dolgokat, azonnali tűzszünet kell”

Erre még valószínűleg nem gondolt senki.

Orbán Viktor miniszterelnök (j4) kötetlen beszélgetésen fogadja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit a Karmelita kolostorban 2023. január 26-án. A kormányfő mellett Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója (j5) és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j3).
Orbán Viktor miniszterelnök (j4) kötetlen beszélgetésen fogadja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit a Karmelita kolostorban 2023. január 26-án. A kormányfő mellett Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója (j5) és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j3). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének tájékoztatása szerint a médiával foglalkozó „nemzetközi hírű tudósokat, kutatókat illetve újságírókat” elsősorban az ukrajnai háborúval kapcsolatos magyar álláspont érdekelte. Orbán Viktor erre állítólag kifejtette:

nem kell túlbonyolítani a dolgokat, azonnali tűzszünetre van szükség, ami után rögtön meg kell kezdődniük a béketárgyalásoknak, ezek azonban hónapokig, évekig is eltarthatnak.

A magyar elméleti háborús szakértő, putyinista uniós „trójai falova” beszélt a háború eszkalálódásának veszélyéről is. Kérdéseket kapott az európai politikai „vezetési válságról”, amivel kapcsolatban Orbán Viktor elmagyarázta, szerinte jelenleg az európai vezetőknek sokszor az is nehézséget okoz, hogy felismerjék és megfogalmazzák a kontinens saját érdekeit.

A Konferencia a publikálás jövőjéről című kétnapos tanácskozáson három kontinens tizenhárom országából érkező negyven előadó osztja meg gondolatait a médiapiac helyzetéről. Orbán Balázs pl. azt a gondolatát osztotta meg tegnap, hogy azért kell agyhalott kormánypárti propagandával elárasztani a közbeszédet, mert „aki uralja az ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását”.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten