Óriási siker: bronzérmes lett a magyar csapat a Bocuse d’Or szakácsverseny világdöntőjén

A bronzérmes magyar csapat a 2023-as Bocuse d'Or díjátadóján.
A bronzérmes magyar csapat a 2023-as Bocuse d'Or díjátadóján. Fotó: Facebook/Bocuse d'Or

Bronzérmes lett a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat a Bocuse d’Or szakácsverseny világdöntőjén, amelynek eredményét a rendezvény második napján, hétfő este hirdették ki a franciaországi Lyonban.

A magyar Bocuse-csapat élén Dalnoki Bence, a Stand Étterem sous chefje állt, akinek munkáját Nyikos Patrik segítette commis-ként. A coach feladatait Széll Tamás látta el, míg a csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke volt.

The Bronze Medal is awarded to Team Hungary @bocusedorhungary 🥉🇭🇺

Posted by Bocuse d'Or on Monday, January 23, 2023

A legnagyobb presztízsű nemzetközi szakácsversenyként számon tartott Bocuse d’Or világdöntőjét kétévente rendezik meg a névadó Paul Bocuse séf szülővárosában. Az idei világdöntőn vasárnap és hétfőn 24 nemzet csapata készíthette el fogásait.

A magyar Bocuse-csapat az európai válogatón elért második helyezéssel érkezett.

A Bocuse d’Or lyoni döntőjén hagyományosan két ételt kell elkészíteniük a csapatoknak: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálni, valamint egy eleve tányérra készült fogást. A táltéma kötelező alapanyagai az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab-kagyló voltak.

↪️ A look back at the Bocuse d'Or Grand Final 2023 through the eyes of Chef Bence Dalnoki from Bocuse d'Or…

Posted by Bocuse d'Or on Monday, January 23, 2023

Formabontónak bizonyult a tányértéma, a csapatoknak ugyanis gyerekmenüt kellett készíteniük, három fogást 15 személyre. A fogások mindegyikében szerepelnie kellett a töknek, az előételnek vegánnak kellett lennie, a főételben pedig kötelezően tojás is szerepelt.

A világdöntőt idén Dánia nyerte, második helyen Norvégia csapata végzett.

Kapcsolódó hírek