Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Nagy Márton bemondta, hogy 2023-ban kivédjük a recessziót!

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án.
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A megsokasodott gazdasági kihívások ellenére el kell kerülni a recessziót, sőt, a magyar kormány célja, hogy a 2022-es 4,5 százalékos növekedést követően 1,5 százalékos növekedést érjen el az ország 2023-ban – jelentette ki Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kedden Budapesten, a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó üzleti ebédjén.

Hozzátette: emellett kezelni kell az inflációt, és fel kell oldani az ikerdeficitet. Mindez csak úgy lehetséges, ha a kormány gazdaságpolitikája továbbra is innovatív marad – magyarázta,

jelentsen bármit is a „továbbra is innovatív” megfogalmazás az egész Európában egyedülálló, rekord-magas infláció, a 400 forintos euró, az elszegényedő vidék tükrében.