Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Emberölés miatt javasol vádemelést egy csepregi szülőpár ellen a rendőrség

A bűncselekmény helyszíne a rendőrség fotóján.
A bűncselekmény helyszíne a rendőrség fotóján. Fotó: police.hu

Minősített emberölés miatt javasol vádemelést a rendőrség egy csepregi szülőpár ellen, akik kisgyermekét holtan találták a házukban egy évvel ezelőtt.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn felidézte: 2022. február 8-án bejelentést kaptak arról, hogy egy csepregi családi házban egy gyermek holttestét találták meg. A nyomozás eredetileg ismeretlen tettes vagy tettesek ellen indult, az eljárás során beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemények és a nyomozás során feltárt körülmények azonban azt támasztották alá, hogy a gyermek megölésével a szülők gyanúsíthatók.

A haláleset után egy nappal a rendőrség arról tájékoztatott, hogy segítségnyújtás halált okozó elmulasztása bűntett miatt nyomoznak, ez módosulhatott később a szakértői vélemény alapján.

A 25 éves nőt és a 27 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, velük szemben különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt folytatták le az eljárást.

A Vas vármegyei nyomozók befejezték a nyomozást és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték a vármegyei főügyészségnek.

Korábbi sajtóértesülések szerint a Bartók Béla utcai családi házba gázszivárgás gyanújával a katasztrófavédelem vonult ki, szivárgást nem tapasztaltak, viszont a házban rátaláltak a 2,5 éves kisgyermek holttestére. Az apa állítólag öngyilkosságot kísérelt meg, őt a mentők kórházba vitték. Egy másik, 7-8 hónapos gyermeket a bűnügyi helyszínelés idején hoztak ki a rendőrök a lakásból. Az anya nem tartózkodott otthon, három gyermek pedig óvodában volt.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz