Átadták a Deák Ferenc tér és a Ferenciek tere megújult állomásait a 3-as metró vonalán

Karácsony szerint „ritkán örülhetünk annak, hogy az adófizetők pénzét hasznos dolgokra használjuk fel”.

Karácsony Gergely főpolgármester (j) és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (b) a Deák Ferenc tér és a Ferenciek tere felújított metróállomások átadásán, a 3-as metró vonalán a Deák Ferenc téri metróállomáson 2023. január 23-án.
Karácsony Gergely főpolgármester (j) és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (b) a Deák Ferenc tér és a Ferenciek tere felújított metróállomások átadásán, a 3-as metró vonalán a Deák Ferenc téri metróállomáson 2023. január 23-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Átadták a Deák Ferenc tér és a Ferenciek tere felújított állomásait a 3-as metró vonalán hétfőn, az utasforgalom előtt kora délután nyitják meg a két állomást, azt követően Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között lehet utazni a metróval.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Deák Ferenc téri állomáson, az átadással egybekötött sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „miközben időről-időre politikai viták üthetik fel a fejüket a kormány és a főváros vezetése között, szerintem ezeken túl kell néznünk: stratégiai értelemben, középtávon és hosszú távon is”. Budapest fejlődése, az itteni szolgáltatások színvonalának emelése, az itt élő emberek elégedettsége mindannyiunk érdeke – cinikuskodott a fővárost ahol csak tudó, gáncsoló Fidesz-kormány minisztere.

A Deák Ferenc tér felújított állomása a 3-as metróvonalon 2023. január 23-án.

A Deák Ferenc tér felújított állomása a 3-as metróvonalon 2023. január 23-án.Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta: Budapest és a fővárosi közösségi közlekedés fejlesztése nemcsak a budapestiek, hanem az agglomeráció és az egész ország ügye. Mint megjegyezte, a 3-as metrón naponta félmillió ember utazik.

A nemzet fővárosának fejlesztése, nemcsak városi, hanem nemzeti ügy – tette hozzá.

A főpolgármester szólt arról is: rajtunk múlik, hogy a metrófelújítás kivétel lesz-e, amely „erősíti azt a szabályt, hogy viszonylag ritkán örülhetünk ilyen közös sikereknek, és ritkán örülhetünk annak, hogy az adófizetők pénzét hasznos dolgokra használjuk fel”.

Kapcsolódó hírek