Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bozótvágóval fenyegetett kiskorúakat egy férfi

A személyi szabadság megsértése miatt 5 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélt a Kazincbarcikai Járásbíróság nem jogerősen egy férfit, aki bozótvágó késsel fenyegetett kiskorúakat két évvel ezelőtt Sajószentpéteren.

A Miskolci Törvényszék csütörtökön azt közölte, hogy a bíróság által megállapított tényállás szerint 2021. február 20-én a vádlott nevelt fiának születésnapi ünnepségét tartották, amelyre a születésnapos a rokonain kívül meghívta több barátját is. Mindannyian alkoholt ittak, a vádlott erősen ittas állapotba került.

A résztvevők közül néhányan összetűzésbe keveredtek, ezért a vádlott ingerülten az egyik vendég felé indult. A családtagoknak sikerült őt visszatartaniuk, közben több vendég elhagyta a helyszínt. A férfi ezután magához vett egy bozótvágót, majd letérdepeltette az ottmaradt három kiskorút, és a kést egyikőjük nyakához tette. Végül a sértetteknek sikerült elfutniuk a helyszínről.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott megbánó magatartását, ugyanakkor súlyosbító körülményként vette figyelembe többszörösen büntetett előéletét, és azt, hogy a bűncselekményt feltételes szabadság ideje alatt követte el – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten