Büdös nagy pofont kapott a Fidesz az országos jelentőségűnek kikiáltott jászberényi időközin

Elsöprő ellenzéki győzelem született, pedig még maga Kubatov Gábor is beszállt a kampányba.

Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület) leadja voksát a jászberényi időközi választáson 2023. január 15-én.
Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület) leadja voksát a jászberényi időközi választáson 2023. január 15-én. Fotó: Facebook/Budai Lóránt

Kétharmadnál is több (67,24%) szavazattal Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület), az ellenzéki támogatással indult korábbi polgármester nyerte a polgármester-választást Jászberényben, ahol a képviselő-testület tizennégy tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi voksoláson.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Budai Lórántra 8267-en, a „függetlenként” indult, de a Fidesz-KDNP által támogatott Besenyi Orsolyára pedig mindössze 3671-en szavaztak. Nagy Tímea (független) 185, László Péter, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje 172 voksot kapott.

A tíz egyéni választókerületi képviselői helyen is tarolt az ellenzék:

az összes körzetben a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltje nyert, nagy fölénnyel.

GYŐZTÜNK!

Posted by Budai Lóránt on Sunday, January 15, 2023

Jászberényben azért kellett időközi választást kiírni, mert a város képviselő-testülete tavaly október 17-én úgy döntött, hogy feloszlatja magát.

Még az állami propaganda sem segített

A választás tétje hatalmas volt, és nem csak azért, mert a jászberényi választás volt az első nagy összecsapás idén a Fidesz és az ellenzék között, hanem mert Orbánék három év után nagyon vissza akarták már szerezni a Jászság szívét. A választók azonban nem kértek belőlük.

Pedig Kubatov Gábor fideszes pártigazgató még személyesen is beszállt a kampányba, az állami M1 propagandatévén arról karattyolt egy nappal a választás előtt, hogy szerinte „mérhetetlenül riasztó a baloldali polgármesterek teljesítménye”, és „külföldről finanszírozott konfliktusgenerátornak” mocskolta a jászberényi ellenzéki jelöltet.

Ezek is érdekelhetnek