Autós üldözés a IX. kerületben, egy 20 éves nő és 9 hónapos kislánya is a kocsiban ült

Autós üldözés a IX. kerületben, egy 20 éves nő és 9 hónapos kislánya is a kocsiban ült

Két parkoló autónak, majd villanyoszlopnak ütközött egy rendőrök elől menekülő autós csütörtökön a IX. kerületben. Az Epreserdő utcában oszlopnak csapódó autóba végül a mögötte haladó járőrautó is belehajtott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtöki közlemény szerint a kőbányai rendőrök délelőtt akarták igazoltatni a személygépkocsi vezetőjét Budapest X. kerületében, a Száva utcában, mert arról érkezett bejelentés, hogy a férfi egy nőt üldöz. Az autós a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva elhajtott, a rendőrök fényjelzést és szirénát használva követték. Miután a IX. kerületben villanyoszlopnak hajtott, a férfi megpróbált elfutni, de a rendőrök elfogták.

Kiderült, hogy a 29 éves férfi nem rendelkezik jogosítvánnyal, korábban eltiltották a járművezetéstől, és rongálás miatt körözték. Mint írták, az autóban ült egy 20 éves nő és 9 hónapos kislánya, de a balesetben senki nem sérült meg. A nő ellen lopás miatt volt érvényben elfogatóparancs.

A gyermeket a mentőszolgálat munkatársai megfigyelésre kórházba vitték, a férfit és a nőt a X. Kerületi Rendőrkapitányságra állítják elő – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek