Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Már a látszatra sem adnak: 480 millióból „újították fel” az iregszemcsei óvodát, a mosdókagyló az ovisok térdéig sem ér fel

Már a látszatra sem adnak: 480 millióból „újították fel” az iregszemcsei óvodát, a mosdókagyló az ovisok térdéig sem ér fel
Fotó: Facebook/Süvegjártó Csaba

„Egy tengerimalacnak is alacsony lenne az iregszemcsei óvoda mosdója”

írja a Blikk cikke, mely arról számol be, hogy a Tolna megyei településen annyira jól sikerült az óvodafelújítás, hogy most térdelve, ülve mosnak kezet az ovisok és bölcsisek.

A lap szerint az intézmény szeptember elsején adták át négy csoportszobával, 120 férőhellyel és bölcsi részleggel, ahol hét gyereket tudnak fogadni. Minderre 480 millió forint vissza nem térítendő támogatást loptak el költöttek el.

Vasárnap egyébként helyi időközi önkormányzati választások lesznek a településen, így a volt fideszes városvezető négy nappal ezelőtt gondolta úgy, hogy „ideje felhívni a nyilvánosság figyelmét egy az intézménnyel kapcsolatos hihetetlenül abszurd problémára”. Süvegjártó Csaba ezzel a szöveggel tett ki fotókat a Facebookra:

„Ezek a mai ovisok olyanok, mint Gulliver Lilliputban.”

Ezek a mai ovisok olyanok, mint Gulliver Lilliputban 🤭

Posted by Süvegjártó Csaba on Friday, January 6, 2023

A képeken az látható, ahogy a kisgyermekek a mosdókagylók előtt ülve, térdepelve mossák a kezüket, illetve álló kisfiúk térdéig érnek fel a szaniterek.

A Blikk próbálta keresni az ügyben Süvegjártót, ám miután az újság munkatársa bemutatkozott, letette a telefont.

Tóth Szabolcs, a jelenlegi polgármester ugyanakkor a következő választ adta:

„Az óvodában lévő mosdókagylók magasságáról a tervdokumentáció rendelkezik. Az óvodáról készült terveket az előző önkormányzati ciklusban Süvegjártó Csaba polgármester és testülete fogadta el, így részéről közzétett Facebook poszt számunkra érthetetlen. A kivitelező az Unikorn-Épker Kft. volt, aki az elfogadott tervdokumentáció alapján végezte a kivitelezést. A kivitelezést a támogató hatóság részéről a Magyar Államkincstár ellenőrizte és nem emelt kifogást a mosdók magasságát illetően, hiszen azok az elfogadott tervekben és jogszabályban szereplő magasságban szerepelnek.”

Kapcsolódó friss hírek