Karácsony Gergely üzent Kijevből: „világossá tettem ukrán barátaink számára, hogy Magyarország nem egyenlő a magyar kormánnyal”

Karácsony Gergely üzent Kijevből: „világossá tettem ukrán barátaink számára, hogy Magyarország nem egyenlő a magyar kormánnyal”
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Vitalij Klicsko kijevi polgármester meghívására az ukrán fővárosba utazott szerdán Karácsony Gergely budapesti, valamint a V4-országok többi főpolgármestere.

Karácsony a Facebook-oldalán Kijevből jelentkezve azt írta, Ukrajna mellett állni számára nem mérlegelés kérdése, hanem meggyőződés és kötelesség.

„Mi magyarok pontosan tudjuk, mit jelent, ha egy megszálló hadsereg fegyverrel próbálja letörni egy nemzet szabadságvágyát. Éppen ezért világossá tettem ukrán barátaink számára, hogy Magyarország nem egyenlő a magyar kormánnyal. Egyetlen népet sem lehet hibáztatni olyan döntésekért, amiket a nevükben a vezetőik hoznak”

– olvasható a posztban.

A dolgozószobám falán bekeretezve egy gyerekrajz függ, amit egy ukrán kisfiútól kaptam Budapesten. A rajz a budapesti…

Posted by Karácsony Gergely on Wednesday, January 11, 2023

Azt is írta: „Sok millió magyar, köztük rengeteg budapesti polgár üzenetét hoztam az ukrán fővárosba: tartsatok ki. Mert ez a harc nem csak Ukrajna és Oroszország harca. Ez a harc a jó és a gonosz harca. És csak a jók győzhetnek. Ez a béke feltétele, ez az érdeke Ukrajnának, az Ukrajnában élő magyaroknak, Magyarországnak, Európának és az egész világnak.”

„Budapest a béke mellett, Budapest Ukrajna mellett áll, és ebből nem enged” – zárta sorait a budapesti főpolgármester.

Kapcsolódó hírek