Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Hol a pénz? 1825 milliárd forintos hiánnyal zárt a kormányzati szektor a tavalyi első három negyedévben

Orbán Viktor miniszterelnök (b3) a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülésén a Karmelita kolostorban 2022. március 7-én. Orbán Viktor mellett Pintér Sándor belügyminiszter (b2), Varga Mihály pénzügyminiszter (b), Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b4), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b5) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b6) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j).
Orbán Viktor miniszterelnök (b3) a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülésén a Karmelita kolostorban 2022. március 7-én. Orbán Viktor mellett Pintér Sándor belügyminiszter (b2), Varga Mihály pénzügyminiszter (b), Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b4), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b5) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b6) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A harmadik negyedévben nagyot nőtt a kormányzati szektor hiánya a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint.

A kedden közölt előzetes adatok szerint immár 1825 milliárd forint, a GDP 3,7 százaléka volt a kormányzati szektor hiánya, ami abból fakad, hogy a kiadások növekedése meghaladta a bevételek emelkedését.

Az állami számmisztikusok ugyanakkor gyorsan hozzáteszik, hogy az egyenleg az előző év azonos időszakához képest 366 milliárd forinttal kedvezőbb, a hiány mértéke GDP-arányosan 1,7 százalékponttal alacsonyabb. A kormányzati szektor bevétele 20 048 milliárd, kiadása 21 872 milliárd forint volt 2022 első 9 hónapjában.