Őrület, milyen meleggel indul 2023, mutatjuk a részleteket

Lányok napoznak a tavaszias melegben a nagykanizsai csónakázótónál 2019. február 28-án.
Lányok napoznak a tavaszias melegben a nagykanizsai csónakázótónál 2019. február 28-án. Fotó: MTI/Varga György

A megszokottnál 10-15 fokkal melegebb légtömegek áramlanak felénk az előttünk álló napokban, melynek hatására inkább tavasz, mintsem ősz lesz az óév utolsó és az új esztendő első napjaiban.

Az Időkép friss prognózisa szerint péntekre virradóan egy hullámzó frontrendszernek köszönhetően megnövekszik a felhőzet, délelőtt többfelé alakulhat ki kisebb eső, majd délen záporok, gyenge eső fordulhat elő. A front kelet felé megy tovább, a nyugati-délnyugati szél többfelé megélénkülhet, 5-12 fokos csúcshőmérsékletre van kilátás.

🌱 Tavaszias idővel vágunk neki 2023-nak, délnyugaton akár 15-17 fok is lehet! 😎Részletek 👉 https://www.idokep.hu/hirek/tavaszias-idovel-kezdjuk-2023-at📸: Kiss Csaba

Posted by Időkép on Thursday, December 29, 2022

December 31-én, szombaton aztán rákapcsol a felmelegedés, délnyugaton 15 fokot is mutathat a hőmérő, derűsebb idő a Dunántúlon várható, míg északon, északkeleten felhős, ködös időre van kilátás 5-7 fokkal.

2023 az ország nagy részén 10-15 Celsius-fokos hőmérsékletekkel indul, ennél az északkeleti megyékben lehet hűvösebb, de hó arra sem várható, maximum tartósan párás területek alakulhatnak ki. A legmagasabb értéket a nyugati határ mentén mutatja majd a hőmérő:

akár 17 fokig is melegedhet a levegő január első napjaiban.

Kapcsolódó hírek