Gazdaság

Komoly üzemanyag drágulás jön napokon belül

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Baleset

Megrázó videó került elő az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetről

Kiderült a suttyó prolik szilveszteri szórakozásának menetrendje: reggel hatig lehet tűzijátékozni, de petárdázni tilos

RövidenRöviden
Kiderült a suttyó prolik szilveszteri szórakozásának menetrendje: reggel hatig lehet tűzijátékozni, de petárdázni tilos

Petárdázni idén szilveszterkor is tilos, a tűzijátékokkal pedig december 31-én este hat óra és másnap reggel hat óra között bohóckodhatnak azok a szerencsétlenek, akik állatok és embertársaik rémisztgetésével képesek csak elbúcsúztatni az évet.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kedden arról írt közleményében, hogy bár az „1. és 2. pirotechnikai osztályba sorolt” tűzijátékokhoz egész évben hozzá lehet jutni, de a 3. osztályba sorolt termékek csak december 28. és 31. között vásárolhatók.

A 3. osztályba sorolt tűzijátékok december 31-én 18 óra és január 1-jén 6 óra között használhatók, ehhez engedély nem kell, a fel nem használt, 3. pirotechnikai osztályba tartozó, illetve bármely hibás vagy lejárt szavatosságú terméket ugyanakkor szilveszter után öt napon belül vissza kell vinni a forgalmazónak, aki köteles azt térítésmentesen visszavenni.

Az 1. pirotechnikai osztályba tartozó termékeket 14, a 2. osztályba tartozókat 16 éves kortól lehet megvásárolni és használni, míg a 3. osztályba tartozókat csak nagykorúak vehetik meg.

A rendőrség azt is írta: petárdázni, ahogy a korábbi években, idén is tilos, és a petárda birtoklása is tiltott. Aki ezt a tilalmat megszegi, és petárdázik, szabálysértést követ el, ami 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

A felrobbant petárda rendkívül súlyos, akár maradandó sérülést is okozhat: végtagroncsolódás, halláskárosodás lehet a következménye – írták a közleményben.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Ünnepelt az ország: verekedések, tűzesetek sérültjei és belgyógyászati rosszullétek mellett 206 részeg embert szállítottak kórházba

„Nem tudják az állatok, hogy hova meneküljenek”: betiltaná a tűzijátékozást az LMP

Fontos szilveszteri felhívás érkezett, sokkoló fotóval üzentek a mentők

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter