Kiderült, mi állhatott a bódvalenkei kegyetlen emberölés mögött

Részlet a TV2 videójából.
Részlet a TV2 videójából.

Szombaton elfogták a bódvalenkei emberölés gyanúsítottját. A Miskolci Törvényszék vasárnap közleményében azt írta: nem kapott tőle pénzt kölcsön, ezért ölhette meg áldozatát a helybéli férfi.

A rendelkezésre álló adatok alapján a feltételezett elkövető az esti órákban felkereste a 74 éves idős asszonyt, aki miután közölte, nem tud pénzt adni neki, megkérte, hogy távozzon. A férfi ennek nem tett eleget,

a polcról magához vett egy kést, fenyegetőzni kezdett, és nyakon szúrta az őt a házból kitolni próbáló nőt.

Amikor az asszony a földre került, leszorította és többször megszúrta, majd átkutatta az ingatlant, de semmit nem talált.

A gyanúsított ugyan látta, hogy az asszony még életben van, elhagyta a házat anélkül, hogy segítséget hívott volna hozzá, így áldozata a helyszínen meghalt.

A bíróság a letartóztatást azzal indokolta, bizonyítottság esetén az elkövetett bűncselekményért – a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette – akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Egyben úgy vélte, hogy a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, a gyanúsított a szabadlábon hagyása esetén veszélyeztetné a bizonyítást.

Kapcsolódó hírek