Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Vádat emeltek a barátnője szemét kinyomó férfi ellen

Életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség azzal a férfival szemben, aki ez év februárjában fojtogatta barátnőjét, majd mindkét szemét kinyomta.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szerdán azt közölte, hogy a vádirat szerint a 35 éves férfi és a sértett 2020 júliusától szerelmi kapcsolatban volt, ami többször megszakadt. Idén február elején a vádlott – békülési szándékkal – többször felkereste lakóhelyén barátnőjét. Február 5-én kihívta beszélgetni az udvarra, ott vitába keveredtek. A vádlott megragadta a sértettet és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta, ahol ölési szándékkal fojtogatni kezdte.

A nő próbált védekezni, kiabált és a férfi ujjait is megharapta. Ekkor a vádlott nagy erővel, puszta kézzel kinyomta a nő mindkét szemgolyóját, amitől a sértett elvesztette az eszméletét. A férfi úgy gondolta, hogy a sértett meghalt, ezért felhagyott a bántalmazással.

A sértett korábbi kiáltozására ekkor értek a helyszínre a szomszédok, láttukra a vádlott elszökött a helyszínről, de a hatóságok napokon belül elfogták.

A nő életét az mentette meg, hogy azonnal kórházba szállították, de a látását elveszítette.

„A letartóztatásban lévő, erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő” férfit az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja – írták a közleményben.