Összeütközött két villamos a Petőfi hídon

Mindkét villamos kisiklott, riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat és a mentőket is.

Sérült villamosok, miután összeütköztek a Boráros térnél 2022. december 19-én. A ráfutásos baleset miatt a 4-es villamos a Corvin-negyed és Újbuda-központ között, a 6-os a Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér között nem jár. A kimaradó szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat.
Sérült villamosok, miután összeütköztek a Boráros térnél 2022. december 19-én. A ráfutásos baleset miatt a 4-es villamos a Corvin-negyed és Újbuda-központ között, a 6-os a Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér között nem jár. A kimaradó szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Két villamos összeütközött hétfő este Budapesten, a Petőfi hídon, ezért nem jár a 4-es és a 6-os villamos egy szakaszon.

A Budapesti Közlekedési Központ posztja a balesetről egyelőre mélyen hallgat, mindössze a forgalomváltozást említik, miszerint a 4-es villamos a Corvin-negyed és Újbuda-központ között nem közlekedik, a kimaradó szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat. A 6-os villamos a Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér között nem jár.

A katasztrófavédelem ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy két villamos ráfutásos balesetet szenvedett a IX. kerületben, a Petőfi hídon, a Boráros tér közelében, a Pestről Budára vezető oldalon. Az ütközés következtében mindkét villamos leszaladt a sínekről.

A balesethez riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat és a mentőket is.

Az elhúzódó műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

A közösségi médiában olvasható beszámolók szerint egyik Combino vezetője rosszul lett, amikor az előtte álló másik szerelvénynek ütközött.

Kapcsolódó hírek