Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Megbukott a szlovák kormány

Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Eduard Heger szlovák (b), Petr Fiala cseh (j) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő (j2, takarva) a V4-ek miniszterelnökeinek egyeztetésén az Európai Unió állam- és kormányfői rendkívüli csúcstalálkozója előtt, amelyet az orosz-ukrán válság ügyében tartanak Brüsszelben 2022. február 24-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Eduard Heger szlovák (b), Petr Fiala cseh (j) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő (j2, takarva) a V4-ek miniszterelnökeinek egyeztetésén az Európai Unió állam- és kormányfői rendkívüli csúcstalálkozója előtt, amelyet az orosz-ukrán válság ügyében tartanak Brüsszelben 2022. február 24-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Megbukott az Eduard Heger vezette szlovák kormány az ellene benyújtott bizalmatlansági indítványról tartott parlamenti szavazáson csütörtökön.

A szeptembertől parlamenti kisebbségben kormányzó Heger-kabinettől, a szavazás többszöri halasztása után, szűk többséggel, 78 vokssal vonta meg a bizalmat a 150 fős pozsonyi törvényhozás, amelynek 102 képviselője vett részt a szavazáson.

A kabinet ellen a korábbi kormánykoalícióból szeptemberben kilépett liberálisok – a Richard Sulík vezette Szabadság és Szolidaritás (SaS) mozgalom – és néhány másik ellenzéki képviselő terjesztett be bizalmatlansági indítványt, arra hivatkozva, hogy szerintük

„a kormány nem képes az emberek gondjainak orvoslására, és abbahagyta a maffia és a korrupció elleni küzdelmet”.

A kormánykoalíció elutasította ezeket a vádakat, s azzal válaszolt, hogy a liberálisok csak saját egyéni politikai számításaikat tartva szem előtt cselekszenek, és figyelmen kívül hagyják a lakosság és az ország érdekeit.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz