Baleset

Összeesett, meghalt egy diák a budapesti Szent Imre Gimnázium szalagavató bálján

Időjárás

Sarkvidéki légtömeg ront ránk, napokon belül megjöhet az első nagyobb havazás

Belföld

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be

Megbukott a szlovák kormány

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Eduard Heger szlovák (b), Petr Fiala cseh (j) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő (j2, takarva) a V4-ek miniszterelnökeinek egyeztetésén az Európai Unió állam- és kormányfői rendkívüli csúcstalálkozója előtt, amelyet az orosz-ukrán válság ügyében tartanak Brüsszelben 2022. február 24-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Eduard Heger szlovák (b), Petr Fiala cseh (j) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő (j2, takarva) a V4-ek miniszterelnökeinek egyeztetésén az Európai Unió állam- és kormányfői rendkívüli csúcstalálkozója előtt, amelyet az orosz-ukrán válság ügyében tartanak Brüsszelben 2022. február 24-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Megbukott az Eduard Heger vezette szlovák kormány az ellene benyújtott bizalmatlansági indítványról tartott parlamenti szavazáson csütörtökön.

A szeptembertől parlamenti kisebbségben kormányzó Heger-kabinettől, a szavazás többszöri halasztása után, szűk többséggel, 78 vokssal vonta meg a bizalmat a 150 fős pozsonyi törvényhozás, amelynek 102 képviselője vett részt a szavazáson.

A kabinet ellen a korábbi kormánykoalícióból szeptemberben kilépett liberálisok – a Richard Sulík vezette Szabadság és Szolidaritás (SaS) mozgalom – és néhány másik ellenzéki képviselő terjesztett be bizalmatlansági indítványt, arra hivatkozva, hogy szerintük

„a kormány nem képes az emberek gondjainak orvoslására, és abbahagyta a maffia és a korrupció elleni küzdelmet”.

A kormánykoalíció elutasította ezeket a vádakat, s azzal válaszolt, hogy a liberálisok csak saját egyéni politikai számításaikat tartva szem előtt cselekszenek, és figyelmen kívül hagyják a lakosság és az ország érdekeit.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

Bekérette a szlovák külügyminisztérium a magyar nagykövetet Szijjártó Péter kampányolása miatt

Szlovákia ideiglenesen visszaállította az ellenőrzéseket a magyar határon

Orbán új kisbarátja, a magyarellenes Robert Fico is nekiesett a független médiának

Annyira „védi a déli határzár egész Európát”, hogy Szlovákia meghosszabbította a határellenőrzést a magyar határon

Orbán „szuverén” Viktor pénteken ismét az azeri elnöknél bokázik