Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Magaságyással a kertépítés szinte bárhol kivitelezhető

A magaságyás hagyománya valójában több száz éves, mégis most kezd igazán a köztudatba beépülni, melynek több oka is van. Napjaink nagy fokú változásai hatására sokan költöznek vissza vidékre, próbálnak önellátással foglalkozni. Ebben nagy segítségünkre vannak a közösségi média oldalak, a különböző webinarok, blogok, ahol nagyon sok hasznos tanáccsal gazdagodhatunk, szinte a nulláról meg tudjuk tanulni a magaságyás készítésének lépéseit.

magasagyas

A jó magaságyás legfőbb alkotóeleme

Ahhoz, hogy belevágjunk bármiféle otthoni kertészkedésbe, a legfontosabb, hogy az igényeinknek és a lehetőségeknek megfelelő magaságyással rendelkezzünk. Az e-kert.hu webáruház magaságyásai között találunk kisebbeket, nagyobbakat, de abban mind megegyeznek, hogy kiváló minőségűek és nagyon mutatósak. Szinte lehetetlenség köztük választani, de valamilyen szempontok alapján mégis kell majd.

Az e-kert.hu weboldalon található típusok elhelyezhetőek a kerten kívül teraszon, kültéri átjárókban, kinti folyosókon, erkélyen és akár egy társasház közösségi területén is, ahol a lakásban lakók fognak össze és építenek közösen egy vagy több magaságyást.

Anyagukat tekintve fémes és fa kivitelezések mellett műanyag és már polyrattan fajták között is válogathatunk, és olyan egyedi megoldással is találkozhatunk, hogy a magaságyás egyben egy szerszámtároló is. Ennél praktikusabb összeállítást elképzelni sem lehet.

Mekkora legyen?

Magaságyásnak nevezzük az olyan kisebb ágyásokat, amelyeket a föld felett kb. 50-90 cm-re helyezünk el, ezáltal kényelmesebb, jobban megközelíthetőbb és a magasabb elhelyezkedése révén magasabb terméshozamú ágyásokat kapunk. A környezettudatosság és az egészséges táplálkozás is a hajtóereje lett annak, hogy egyre többen készítenek magaságyásokból kisebb veteményest, melybe fűszer- vagy gyógynövényeket, bőségesen termő zöldségeket vagy akár pompás virágokat ültetnek.

Mégis mekkora legyen a mérete? Általában ez szokott lenni az első kérdés. Amennyiben kezdő kertészkedők vagyunk, akkor érdemes először egy kisebb darabbal indítani. Ha nem szeretnénk sokat hajolgatni, akkor mindenképpen egy minimum 80 cm-es magasságú termékbe ajánlatos beruházni, de vannak magasabb szerkezetek is.

A legtöbb modell 150×70 vagy 120×80 cm-es, de természetesen ettől bármilyen irányban eltérhetnek, és a megvalósításnak csak a fantáziánk szab határt. Az e-kert.hu webáruházban is már széles választékkal találkozhatunk, akár hatszögletű kialakítást is vásárolhatunk. Amennyiben saját elképzelésünk van, mindenképpen egyeztessünk egy szakemberrel!

Kiegészítők

A művelet során oda kell figyelni az egyes rétegek elhelyezésére, melybe komposzt is jó, ha kerül. Az e-kert.hu webáruházban komposztládák is kaphatók, valamint egyéb más kerti berendezések, kiegészítők, mint például öntözőkanna, amely nélkülözhetetlen minden növényeket kedvelő háztartásában.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten