Meteorológia: Gagybátorban -15,3 fokot mértek

Az idei téli szezon eddigi leghidegebb reggele a keddi: a gagybátori állomáson -15,3 Celsius-fokot mértek – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Keddre virradóra országszerte fagyott, és a klimatológiai átlagnál körülbelül 3 fokkal alacsonyabb értéket mutattak a hőmérők.

Szezonrekord 🥶🥶Az idei téli szezon eddigi leghidegebb reggelére ébredtünk. Országszerte fagyott és a klimatológiai…

Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on Monday, December 12, 2022

A minimumok top 10-es listájába csak -10 fok alatti hőmérséklettel lehetett bekerülni. Az állomások közül végül Gagybátor „győzedelmeskedett” -15,3 fokkal – tették hozzá.

A bejegyzés szerint a top 10-es listába Gagybátor mellett bekerült Hidasnémeti (-13,1 fok), Lénárddaróc (-12,7 fok), Bánréve (-12,7 fok), Edelény (-12,5 fok), Zabar (-12,3 fok), Hídvégardó (-12 fok), Szikszó vízmű (-11 fok), Fertőrákos (-10,7 fok) és Jósvafő (-10,6 fok).

A meteorológiai szolgálat írt arról is: hétfőn az ország északi, északkeleti harmadán egész nap fagyott. Síkvidéken Lénárddaróc környékén mérték a legalacsonyabb csúcsértéket, -2,4 fokot, de a hóval borított hegyvidéki körzetekben ennél jóval hidegebb volt, Kékestetőn -8.3 fokot mértek.

Kapcsolódó hírek