Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

A kültéri fali lámpák fényénél te is biztonságban vagy

A kültéri fali lámpák hozzátartoznak a mindennapjainkhoz. Egyrészt a szépségükkel, másrészt a fényükkel kápráztatnak el bennünket minden évszakban. Tavasszal és nyáron a kerti partikon, ősszel és télen a kora esti sötétségben hasznosak.

https-__www.alkonylampa.hu_ - 2022 december - Cikk5

A kültéri fali lámpák típusai

A kültéri fali lámpáknak több típusa is van, emiatt rendkívül széles a kínálatuk. Ez nagyon előnyös, hiszen így könnyen és gyorsan ki tudod választani azt a típust, ami a legjobban illeszkedik a házad stílusához. (Az sem mellékes, hogy neked melyik tetszik.) Léteznek klasszikus kültéri fali lámpák, kültéri fali lámpák cserélhető fényforrással, LED fali lámpák, mozgásérzékelős LED lámpák és modern fali lámpák is.

Ezek a világítástechnikai eszközök szerepet játszanak abban, hogy az épület környezetében megfelelő fényviszonyokat tudj kialakítani. Ez több szempontból is kardinális kérdés. Ami talán a legfontosabb, az az, hogy sötétedés után is biztosítanod kell a biztonságos közlekedés feltételeit. Nem botorkálhatsz nap mint nap hazaérve a munkából. Ráadásul a téli időszakban még komolyabb veszélyeknek is ki vagy téve: a csúszós-jeges járdán könnyen csontod törhet.

A kültéri fali lámpa hozzájárul az épület esztétikájához is

A nappali fényben tökéletes összhangot sugárzó családi házad, a szorgos kezeid által gondozott kerted a sötétségben csak zord torzóként emelkedik az utca fölé. Viszont, ha kellő számban, a megfelelő helyekre kültéri fali lámpákat helyezel el, akkor kiemelheted az ingatlan minden szépségét.

Segítségükkel megvilágíthatod a hatalmas teraszt, a lépcsősort, érvényre juttathatod az épület sajátosságait. A kert rendezettségét is kiemelheted, hiszen annak eleve illeszkednie kell a lakóépület stílusához. A fali lámpák kiválasztásánál figyelembe kell venned, hogy azokkal tökéletes egyensúlyt teremts, azaz mind formájában, színében, anyagában, stílusában odaillő legyen. (Például egy klasszikus jegyekkel rendelkező épületen furcsán mutat egy ultramodern fali lámpa.)

Miért legyenek a kültéri fali lámpák is LED-esek és/vagy mozgásérzékelősek?

Ma már nem is lehet kérdés, hogy miért fontos az energiával takarékoskodni. Így aztán korántsem mindegy, hogy az alkalmazott eszközeid mennyi energiát használnak fel a működésükhöz. Pláne, ha azok egész éjszaka világítanak. Egy hagyományos izzóval rendelkező kültéri fali lámpa szabályosan pazarolja a pénzedet. Viszont egy LED-es fényforrás nyolcvan százalékkal kevesebbet fogyaszt, ami bizony tetemes megtakarítást jelenthet, a további előnyeiről nem is beszélve.

Ilyen a rendkívül hosszú élettartam, a költséghatékonyság, a minimális karbantartási igény – ezek olyan pozitív jellemzők, amelyek miatt érdemes megfontolni a teljes átállást ezen fényforrásokra.

Ha pedig nemcsak LED-esek, hanem még mozgásérzékelősek is, az maga a főnyeremény! A mozgásérzékelő ugyanis lehetővé teszi, hogy a lámpák kizárólag akkor kapcsolódjanak be, amikor arra szükség van.

Szerezz be te is kültéri fali lámpákat, és láss tisztán télen is!

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz