Belföld

Döbbenetes fotót tett közzé Magyar Péter a tegnapi tüntetésről

Bűnügy

Újságírókat akart simogatni K. Endre idegen akcentussal beszélő „testőre”

Bulvár

Mi történik? Magyar Péter szerint koholt rendőri jelentés készült róla, Varga Judit is hirtelen előkerült és egy kapcsolati erőszakról szóló poszttal reagált

Öt éve megölte, elásta, majd tavaly kiásta, zsákba tette, és felvitte a padlásra élettársát egy férfi a Baranya megyei Bostán, most fogták el

Egy öt évvel ezelőtti emberölés feltételezett elkövetőjét fogták el ma hajnalban.

RövidenRöviden
A rendőrség sajtótájékoztatója 2022. december 7-én.
A rendőrség sajtótájékoztatója 2022. december 7-én. Fotó: police.hu

Egy 2017-ben elkövetett emberölés feltételezett elkövetőjét fogták el a rendőrök szerdán Bosta községben – jelentette be a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese Pécsen, sajtótájékoztatón.

Harmati Béla közölte: Sz. Zoltán – a gyilkosság áldozata – lakhelyéről, Bostáról tűnt el 2017. június 19-én, mindezt élettársa, F. Attila jelentette be a rendőrségen öt nappal később. A férfi azt állította, hogy összeveszett élettársával és azóta nincs híre róla.

A fiatalember eltűnése miatt körözést rendelt el a Pécsi Rendőrkapitányság, és széles körű adatgyűjtést folytattak a férfi életvitelére, családi, baráti kapcsolataira és az eltűnését megelőző időszak eseményeire, az eltűnés körülményeire is. Megállapították, hogy a korábban az ország több részén és Svájcban is élő férfi 2014-ben költözött a baranyai Bostára, ahol megismerkedett későbbi élettársával, akivel 2017 nyarára megromlott a viszonya.

A rendőrök az idén december 5-én jutottak olyan újabb adatok birtokába, amelyek alapján elrendelték a nyomozást emberölés gyanúja miatt.

Bátori Péter, a BMRFK bűnügyi osztályának vezetője azt mondta, ekkor felmerült a gyanú, hogy Sz. Zoltánt 2017 júniusában élettársa, F. Attila nyakon szúrta, áldozata pedig ennek következtében életét vesztette.

A rendőrségi eljárás során kiderült, hogy 2021 januárjában F. Attila az otthonából egy másik, szintén bostai lakcímre költözött.

A nyomozás adatai szerint a férfi költözése előtt a házhoz tartozó garázs alatti szerelőaknát kiürítette, onnan a földet ismeretlen helyre vitte.

Bátori Péter elmondta, már a nyomozás során is felmerült, hogy F. Attila volt az utolsó, akivel Sz. Zoltán találkozott, így az akna éjszakai kiásására azt az „egyetlen és ésszerű magyarázatot” találták, hogy 2017-ben F. Attila megölte Sz. Zoltánt, holttestét elrejtette a szerelőaknában, majd

2021-ben kénytelen volt kiásni és más helyre vinni a maradványokat.

A nyomozás során több verzió is felmerült arra, hogy F. Attila hová rejthette el korábbi élettársa maradványait. Szerdán hajnalban mentek ki F. Attila bostai házához, hogy a bűncselekmény gyanúja miatt előállítsák.

Bár F. Attila ekkor még tagadta a bűncselekmény elkövetését, a lakóhelyén tartott kutatás során, a padláson egy fekete fóliazsákban emberi maradványokat találtak. F. Attila ekkor elismerte, hogy a zsák Sz. Zoltán maradványait tartalmazza.

A bűncselekmény részleteinek feltárása és a cselekmények pontos rekonstruálása a bizonyítási eljárás részét képezi – közölte Bátori.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Leittasodó, ablakban mászó Varga Juditról, HVG-s propagandistáról ír Magyar Péter

Dolgozik a NER? Megzsarolt egy cégvezetőt két férfi „magas szintű kapcsolataikra” hivatkozva

Magyar Péter üzent a rendőrségnek és kiadta az őt megkereső újságíró nevét

Durvul a helyzet: Magyar Péter bebuktatta Rogán Antalt, Ádámot és Barbarát

Elkapták a váci gyilkos tolvajt, aki március 4-én szökött meg a házi őrizetből

Iskolai ünnepség alatt erőszakoltak meg egy lányt az Encsi Általános Iskolában