Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Emberöléssel vádolnak egy zebrán elgázolt gyalogost

Halálos balesetet okozott egy piros lámpánál zebrára lépő gyalogos, vádat emeltek ellene – közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán.

A közlemény szerint a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség emelt vádat a 31 éves férfival szemben, aki 2019 júniusában a Blaha Lujza térnél lévő egyik zebránál, ittasan, a piros lámpa ellenére lépett le az úttestre.

Ennek következtében elütötte őt egy motoros, aki a balesetben szerzett sérülése miatt, több mint egy évvel később életét vesztette.

A vádirat szerint a motoros óránkénti 50 kilométeres sebesség helyett körülbelül 93 kilométer per órával haladt, és bár észlelte a zebrán szabálytalanul átkelő gyalogost, nem tudta elkerülni a balesetet.

A gyalogost – aki súlyos, részben maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett – gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolják, és felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozzák vele szemben. A motoros ellen indult, közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatti büntetőeljárást az elkövető halála miatt megszűntették – közölte a Fővárosi Főügyészség.