Baleset

Súlyos kamionbaleset történt az M5-ösön

Belföld

Az iskolázatlanok és az idősek tartják hatalomban a Fideszt

Belföld

Heteken belül brutális energiaár-robbanás és áramhiány jöhet Magyarországon

Németh Szilárd feloszlatná a csepeli Fideszt

Németh Szilárd
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a 2021. évi honvédelmi költségvetésről a Honvédelmi Minisztériumban 2020. július 8-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A 24.hu értesülései szerint Németh Szilárd a választókerületi elnöki pozíciójából kezdeményezte a csepeli Fidesz-alapszervezet feloszlatását; a háttérben a rezsibiztos és Borbély Szilárd csepeli polgármester közötti elmérgesedett viszony állhat.

A lap úgy tudja, a döntés november elején született, és Németh még csak nem is tájékoztatta szándékáról a párttagságot, mindennek a csepeli Fidesz Facebook-oldalán sincs nyoma. A feloszlatásról állítólag sok érintett a múlt héten, postai úton kapott szűkszavú értesítést.

A párt alapszabálya szerint az alapszervezet megszüntetését az országos választmány elnöksége hagyhatja jóvá. Ekkor megszűnik a szervezet tagjainak tagsági viszonya, így az az érdekes helyzet állhat elő, hogy

sem Németh Szilárd Fidesz-alelnök, sem pedig Borbély Lénárd, Csepel fideszes vezetője nem lesz tagja a Fidesznek.

Hogy ismét párttagok legyenek, ahhoz a regionális pártigazgatónál kell majd kérvényezni a felvételüket, mely Borbély számára nem lehet zökkenőmentes. Az alapszervezet feloszlatásáról érkező hírekkel egybeesett ugyanis, hogy a csepeli önkormányzat Fidesz-frakciójának többsége látszólag Borbély megbuktatására játszhat.

A napokban például kilencből öt fideszes az ellenzéki pártokkal szavazott a csepeli közgyűlésben, két, Borbély Lénárd polgármester számára fontos döntést keresztülhúzva ezzel. A kerületvezető állítása szerint ezek miatt leállhat a Csepeli Városgazda Zrt. működése, százak munkahelyét veszélyeztetve, illetve az önkormányzat is ellehetetlenülhet.

Németh Szilárd és Borbély Lénárd korábban egyébként kifejezetten baráti viszonyt ápolt egymással, ez azonban egy ideje megromlott, a két politikus sajtóhírek szerint nem is beszél egymással. Úgy tudni, a rezsibiztost „féltékenysége” vezérli: Ábel Attila, Csepel fideszes alpolgármestere a nyáron arról posztolt, hogy Németh a 2019-es önkormányzati választások előtt arról beszélt neki, hogy Borbélyt fogja jelölni polgármesternek, mert túl népszerű, de meg fogja buktatni.

Ez is érdekelhet:
Anyát és kilenc hónapos csecsemőjét gázolták el a zebrán Sopronban

Kapcsolódó hírek

Magyar Péter fontos pozíciót kapott az Európai Parlamentben 

Itt szakadhat le ma az ég: 7 megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést – térkép

Máris megbukott a Fidesz jelöltje, visszaléptették Szentkirályi Alexandrát a főpolgármester-jelöltségtől

Németh Szilárd nagyon duzzog, amiért a csepeliek elzavarták a Fideszt

Hisztizhet a Fidesz: ennyi EP-mandátumot kaphat a TISZA Párt egy friss felmérés szerint

„Kedves Kínai Barátaim!” – Kőbányán is kínai nyelvű levélben kampányolnak Orbánék

Egy kávézó teraszán kapták el Szentkirályi Alexandrát, Deutsch Tamás közben igyekezett köddé válni

Medián: továbbra is magasan a Fidesz a legnépszerűbb párt

Kínai nyelvű levélben oktatja a Fidesz a budapesti kínaikat, hogy hova kell húzni az ikszet