Baleset

Megrázó videó került elő az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetről

Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Kultúra

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Németh Szilárd feloszlatná a csepeli Fideszt

RövidenRöviden
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a 2021. évi honvédelmi költségvetésről a Honvédelmi Minisztériumban 2020. július 8-án.
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a 2021. évi honvédelmi költségvetésről a Honvédelmi Minisztériumban 2020. július 8-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A 24.hu értesülései szerint Németh Szilárd a választókerületi elnöki pozíciójából kezdeményezte a csepeli Fidesz-alapszervezet feloszlatását; a háttérben a rezsibiztos és Borbély Szilárd csepeli polgármester közötti elmérgesedett viszony állhat.

A lap úgy tudja, a döntés november elején született, és Németh még csak nem is tájékoztatta szándékáról a párttagságot, mindennek a csepeli Fidesz Facebook-oldalán sincs nyoma. A feloszlatásról állítólag sok érintett a múlt héten, postai úton kapott szűkszavú értesítést.

A párt alapszabálya szerint az alapszervezet megszüntetését az országos választmány elnöksége hagyhatja jóvá. Ekkor megszűnik a szervezet tagjainak tagsági viszonya, így az az érdekes helyzet állhat elő, hogy

sem Németh Szilárd Fidesz-alelnök, sem pedig Borbély Lénárd, Csepel fideszes vezetője nem lesz tagja a Fidesznek.

Hogy ismét párttagok legyenek, ahhoz a regionális pártigazgatónál kell majd kérvényezni a felvételüket, mely Borbély számára nem lehet zökkenőmentes. Az alapszervezet feloszlatásáról érkező hírekkel egybeesett ugyanis, hogy a csepeli önkormányzat Fidesz-frakciójának többsége látszólag Borbély megbuktatására játszhat.

A napokban például kilencből öt fideszes az ellenzéki pártokkal szavazott a csepeli közgyűlésben, két, Borbély Lénárd polgármester számára fontos döntést keresztülhúzva ezzel. A kerületvezető állítása szerint ezek miatt leállhat a Csepeli Városgazda Zrt. működése, százak munkahelyét veszélyeztetve, illetve az önkormányzat is ellehetetlenülhet.

Németh Szilárd és Borbély Lénárd korábban egyébként kifejezetten baráti viszonyt ápolt egymással, ez azonban egy ideje megromlott, a két politikus sajtóhírek szerint nem is beszél egymással. Úgy tudni, a rezsibiztost „féltékenysége” vezérli: Ábel Attila, Csepel fideszes alpolgármestere a nyáron arról posztolt, hogy Németh a 2019-es önkormányzati választások előtt arról beszélt neki, hogy Borbélyt fogja jelölni polgármesternek, mert túl népszerű, de meg fogja buktatni.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Kocsis Máté: Magyar Pétert elhagyta a felesége, locsog-fecseg, bosszút akar állni

Egymást marják a fideszesek Csepelen, már állítólag a saját polgármesterük is „dollárbaloldal”

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz