Baleset

Baleset Oroszlány és Csákvár között: a vétlen autóban utazó házaspár meghalt

Bulvár

Állami kitüntetést kapott Mága Zoltán, így hálálkodott érte

Bűnügy

Durvul a helyzet: Magyar Péter bebuktatta Rogán Antalt, Ádámot és Barbarát

Baltával fenyegette a rendőröket egy férfi Győrújbaráton, sokkolóval terítették le

RövidenRöviden

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 30 éves férfinak, aki baltával fenyegette a rendőröket még november 25-én Győrújbaráton.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön azt írta, hogy előzőleg egy nő tett bejelentést a rendőrségen, miszerint a fia be akarta rúgni a házának ajtaját, ami miatt veszélyben érezte magát.

A helyszínre érkező rendőrök – akik a bejelentőtől azt is megtudták, hogy a 30 éves férfi kiszámíthatatlan mentális állapotú, egyúttal édesapja ellen korábban élet elleni bűncselekményt követett el – a ház kapujánál vették észre az elkövetőt, aki egy baltát tartott a kezében. A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a baltát, de ő fenyegetően lépett fel, majd a hivatalos személyek felé indult, és azt mondta, hogy

„takarodjatok innen, különben meg fogtok halni”.

Amikor a férfi már csak tíz méterre volt a rendőröktől, a baltát fejmagasságba tartotta, és azt üvöltötte, hogy „lőjetek, akkor is megöllek benneteket”.

A férfi ezután futni kezdett a rendőrök felé, és megközelítőleg 5 méterre volt, amikor az egyik rendőr figyelmeztető lövést adott le.

Ezután a rendőrök folyamatosan hátráltak, miközben a férfi baltával a kezében követte őket, és megölésükkel fenyegetőzött. Időközben megerősítő rendőri egységek is érkeztek, akiket a férfi szintén fenyegetett, de észlelve a rendőri fölényt, hátrálni kezdett.

Mivel a férfi továbbra sem vetette alá magát a rendőri intézkedésnek, végül ellenszegülésének megtörése érdekében elektromos sokkolót és testi kényszert alkalmaztak vele szemben, és elvették tőle a baltát.

A bíróság az ügyészség indítványára – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye – egy hónapi időtartamra elrendelte a többszörösen büntetett gyanúsított letartóztatását, aki a mostani bűncselekményt visszaesőként, felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el – áll a közleményben.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Frontális karambol Győrújbarátnál, meghalt egy vétlen házaspár

Magyar Péter holnap 10.00 órára ígéri a kormány bukását, de csak ha az ügyészség jól kérdezi

Váratlanul feladta magát az egyik legkeresettebb magyar bűnöző – itt bujkált mostanáig

Leittasodó, ablakban mászó Varga Juditról, HVG-s propagandistáról ír Magyar Péter

Dolgozik a NER? Megzsarolt egy cégvezetőt két férfi „magas szintű kapcsolataikra” hivatkozva

Magyar Péter üzent a rendőrségnek és kiadta az őt megkereső újságíró nevét