Bűnügy

Halálra vert egy idős nőt egy fiatalkorú férfi Borsodban

Belföld

Heteken belül brutális energiaár-robbanás és áramhiány jöhet Magyarországon

Baleset

Tragédia Akasztónál, egy ember meghalt, többen megsérültek

Baltával fenyegette a rendőröket egy férfi Győrújbaráton, sokkolóval terítették le

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 30 éves férfinak, aki baltával fenyegette a rendőröket még november 25-én Győrújbaráton.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön azt írta, hogy előzőleg egy nő tett bejelentést a rendőrségen, miszerint a fia be akarta rúgni a házának ajtaját, ami miatt veszélyben érezte magát.

A helyszínre érkező rendőrök – akik a bejelentőtől azt is megtudták, hogy a 30 éves férfi kiszámíthatatlan mentális állapotú, egyúttal édesapja ellen korábban élet elleni bűncselekményt követett el – a ház kapujánál vették észre az elkövetőt, aki egy baltát tartott a kezében. A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a baltát, de ő fenyegetően lépett fel, majd a hivatalos személyek felé indult, és azt mondta, hogy

„takarodjatok innen, különben meg fogtok halni”.

Amikor a férfi már csak tíz méterre volt a rendőröktől, a baltát fejmagasságba tartotta, és azt üvöltötte, hogy „lőjetek, akkor is megöllek benneteket”.

A férfi ezután futni kezdett a rendőrök felé, és megközelítőleg 5 méterre volt, amikor az egyik rendőr figyelmeztető lövést adott le.

Ezután a rendőrök folyamatosan hátráltak, miközben a férfi baltával a kezében követte őket, és megölésükkel fenyegetőzött. Időközben megerősítő rendőri egységek is érkeztek, akiket a férfi szintén fenyegetett, de észlelve a rendőri fölényt, hátrálni kezdett.

Mivel a férfi továbbra sem vetette alá magát a rendőri intézkedésnek, végül ellenszegülésének megtörése érdekében elektromos sokkolót és testi kényszert alkalmaztak vele szemben, és elvették tőle a baltát.

A bíróság az ügyészség indítványára – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye – egy hónapi időtartamra elrendelte a többszörösen büntetett gyanúsított letartóztatását, aki a mostani bűncselekményt visszaesőként, felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el – áll a közleményben.

Ez is érdekelhet:
Vonat gázolt halálra egy férfit Vecsésen

Kapcsolódó hírek

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Frontális karambol Győrújbarátnál, meghalt egy vétlen házaspár

Megkéselte volt élettársát és egy férfit egy 22 éves baranyai fiatal

Megöltek egy férfit Eperjeskén, egy nőt súlyosan bántalmaztak

Halálra vert egy idős nőt egy fiatalkorú férfi Borsodban

Külföldre menekült a kisfiút felrúgó, párjait ököllel verő „karateedző”, nem tudják kihallgatni

Csákánnyal, harci kutyával támadtak rendőrökre a Nyírségben

Elfogtak egy emberölés miatt keresett férfit Budapesten