Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Rendőrök húzták vissza a Margit hídról leugrani készülő 21 éves lányt

Hétfő este fél hatkor kapták a jelzést a budapesti rendőrök, hogy egy fiatal nő a Margit híd korlátján kívül áll, és bele akar ugrani a Dunába.

A hatóság tájékoztatása szerint a VI. és a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai három percen belül, egyszerre érkeztek a helyszínre. A fiatal, külföldi nő hangosan sírt, többször elmondta, hogy meg akar halni.

Szerencsére a rendőröknek sikerült megmenteniük: míg az egyikük szóval tartotta, egy másik egyenruhás a korláton átmászva közelítette meg a fiatalt. A nőt a korláton átemelve végül biztonsága helyezték, a mentők pedig kórházba vitték.

Életmentés a Margit hídon – térfigyelő kamera vette fel az életmentést

Tudta, hogy veszélyes, ám a következő pillanatban Mihály Roland r. őrmester már a híd pillérjének a külső oldalán közelített az egyetemista lány felé, hogy megmentse az életét. Kollégáink november 27-én kora este kaptak riasztást arról, hogy egy nő a Margit híd korlátján kívül áll, és bele akar ugrani a Dunába. A VI. és XIII. kerületi járőrök szinte egyszerre, három percen belül a kétségbeesett fiatal nőhöz értek, aki sírva mondta a rendőröknek, hogy meg akar halni. – Tisztában voltam a veszélyekkel, de nem erre gondoltam. Nekünk ezt kell tennünk, mindent meg kellett próbálnunk, hogy megmentsük a lányt. – mondta az intézkedésről Mihály Roland r. őrmester. Míg az őrmester átmászott a korláton és megkerülte a keskeny beton pillért, társa Nádasi Csaba r. őrmester szóval tartotta a zokogó nőt. – Angolul tudtam beszélni a lánnyal, folyamatosan szóval tartottam és próbáltam megnyugtatni. Közben a VI. kerületi kollégákkal figyeltük Rolandot, hogy mikor ér oda a lányhoz. – vette át a szót Nádasi Csaba r. őrmester.A folyamatos kommunikáció közben Mihály Roland r. őrmester meg tudta közelíteni a fiatal nőt, majd rögtön megragadta a kabátját, társai pedig őt biztosították. – Miközben megfogtam a lányt, a másik kezemmel Csabába kapaszkodtam. – mesélte Roland. Miközben Nádasi Csaba r. őrmester a társát biztosította a VI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai, Zsikla Hunor r. hadnagy, valamint Bozsoki Sándor r. törzsőrmester megfogták a lányt és a ruhájánál fogva átemelték a korláton és biztonságba helyezték. Ezt követően a fiatalt átadták a mentőknek, akik további vizsgálatokra kórházba vitték.Gratulálunk kollégáinknak, hogy bátorságukkal, gyors, és higgadt intézkedésükkel megmentették a fiatal lány életét!

Posted by BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság on Monday, November 28, 2022

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot és olvasd el ezt az oldalt! Ha másért aggódsz, itt találsz segítséget.

Kapcsolódó friss hírek