Karácsony: a szolidaritás képzeletbeli lángjának is ott a helye a többi mellett

Karácsony Gergely főpolgármester meggyújtja az első gyertyát a Fővárosi Önkormányzat, a Budapest Brand nZrt., a Mikulásgyár és a Baptista Szeretetszolgálat közös adventi gyertyagyújtásán a Városháza parkban 2022. november 27-én.
Karácsony Gergely főpolgármester meggyújtja az első gyertyát a Fővárosi Önkormányzat, a Budapest Brand nZrt., a Mikulásgyár és a Baptista Szeretetszolgálat közös adventi gyertyagyújtásán a Városháza parkban 2022. november 27-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A szolidaritás képzeletbeli lángjának is ott a helye a hité, a reményé, az örömé és a szereteté mellett – mondta a főpolgármester a Városháza parkban a Fővárosi Önkormányzat, a Budapest Brand nZrt., a Mikulásgyár és a Baptista Szeretetszolgálat közös adventi gyertyagyújtásán vasárnap.

A várakozás meghatározza az életünket, várunk a jóra és várjuk, hogy elmúljon a rossz. Az utóbbi éveink a megszokottnál…

Posted by Karácsony Gergely on Sunday, November 27, 2022

Karácsony Gergely a Városháza parkban nyílt Szolidaritás parkját bemutatva úgy fogalmazott: az idei advent kicsit más lesz, mint a korábbiak. Kevesebb lesz a csillogás, kevesebb a fény, de reményét fejezte ki, hogy több lesz a „bennünk levő szolidaritás”.

A főpolgármester szerint nem csak arról van szó, hogy idén pénzügyi okokból nem fér bele a város ünnepi fényekbe öltöztetése, de „félrevezetjük és becsapjuk önmagunkat, ha olyannak látjuk ma a várost és a világot, amilyen mindig is szokott lenni”.

A hiányzó ünnepi fények is lehetővé teszik, hogy egy kicsit többet gondoljunk másokra, azokra, akik támogatásra szorulnak, mert egyre többen vannak ilyenek – fogalmazott Karácsony Gergely.

Kapcsolódó hírek