Bulvár

Leittasodó, ablakban mászó Varga Juditról, HVG-s propagandistáról ír Magyar Péter

Baleset

Baleset Oroszlány és Csákvár között: a vétlen autóban utazó házaspár meghalt

Külföld

Szijjártó Bécsbe ment luxuscikkeket vásárolni, megkérdezték, nem fél-e a migránsoktól

Jönnek a mínuszok, marad a köd – ilyen lesz a jövő hét, mutatjuk az előrejelzést

RövidenRöviden
Az Erzsébet híd ködös időben 2019. december 4-én.
Az Erzsébet híd ködös időben 2019. december 4-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Folytatódik a borult, párás idő a jövő héten is, reggelente többfelé kell ködre számítani. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet -5 és +4 fok között várható és a legmelegebb órákban sem emelkedik 10 fok fölé a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn reggel javulnak a látási viszonyok, az ország nagyobb részén párás, rétegfelhős idő lesz, de elsősorban az északkeleti, keleti országrészben lehet szakadozott a felhőzet. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb gyenge eső, szitálás alakulhat ki. A Dunántúlon megélénkül, olykor megerősödik a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Kedden nappal zsugorodnak a ködfoltok, de főleg a Dunántúlon maradhatnak rétegfelhős, párás területek. Másutt több-kevesebb napsütésre számítani lehet, ugyanakkor egyre több fátyolfelhő is érkezik. Számottevő csapadék nem valószínű. Időnként megélénkülhet a délkeleti, majd északkeleti szél. A minimum-hőmérséklet -6 és +2, a maximum 3 és 8 fok között alakul.

Szerdán napközben javulnak a látási viszonyok, de az ország nagyobb részén felhős, párás idő várható, több-kevesebb napsütés inkább a keleti, északkeleti megyékben lehet. Néhol szitálás, éjjel ónos szitálás, főleg a nyugati, délnyugati országrészben gyenge eső, a hegycsúcsokon esetleg havaseső, hószállingózás előfordulhat. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +4, a csúcsérték 3 és 9 fok között alakul.

Csütörtökön eleinte rétegfelhős, párás, illetve fátyolfelhős, napos területek egyaránt lehetnek, a nap második felében dél felől vastagodhat a felhőtakaró. Helyenként előfordulhat szitálás, eső, főként a déli, délnyugati megyékben. Néhol megélénkül az északi, északkeleti szél. A hajnali -4, +3 fokról 3 és 7 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult, párás időre számíthatunk. Helyenként előfordulhat szitálás, kisebb eső. Néhol időnként megélénkülhet az északkeleti, keleti szél. A minimum-hőmérséklet -4 és +4, a maximum 2 és 8 fok között valószínű.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű. Néhol időnként megélénkül a keleti, délkeleti, a Tiszántúlon az északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban -3 és +4, kora délután 2 és 10 fok között alakul.

Vasárnap jobbára erősen felhős vagy borult, párás időre van kilátás. Helyenként előfordulhat szitálás, eső. Többfelé megélénkülhet a keleti, délkeleti szél. A hajnali -3, +4 fokról 2 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ez is érdekelhet

Most közölték: nagy területen várható fagy kedden és szerdán hajnalban

Lehűléssel indul a jövő hét, de már látszik a fordulat

Jön a fagy, a jövő héten mínusz 6 fok is lehet

Berobban a jó idő a hosszú hétvégén

Esősen indul a jövő hét, több megyére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Nagy fordulat érkezik: 20 fokkal robban be ismét a tavasz