Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Orbán, miután az EP beintett a magyar kormánynak: minden akadály elhárult, a tárgyalások jól állnak

Ő úgy tudja: nincs akadálya, hogy a kormánya megkapja az uniós forrásokat.

RövidenRöviden
Orbán Viktor kormányfő a visegrádi országok miniszterelnökeinek kassai csúcstalálkozóján tartott közös sajtótájékoztatón 2022. november 24-én.
Orbán Viktor kormányfő a visegrádi országok miniszterelnökeinek kassai csúcstalálkozóján tartott közös sajtótájékoztatón 2022. november 24-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Minden akadály elhárult az Európai Bizottság és Magyarország között, amely a megállapodást eddig hátráltatta – állította Orbán Viktor csütörtökön a szlovákiai Kassán, nem különösebben zavartatva magát amiatt, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz:

az Európai Parlament ugyanis arról döntött, hogy fagyasszák be a Magyarországnak szánt uniós forrásokat, mivel „továbbra is fennáll az uniós pénzekkel való visszaélés kockázata”, egyszerűbben fogalmazva: Orbánék ellopnák.

A ruszki párti magyar kormányfő a V4-es miniszterelnökök közös sajtótájékoztatóján úgy magyarázta, hogy 17 pontból álló csomagról egyeztek meg az Európai Bizottsággal, „ők megmondták, hogy mit akarnak”, aztán „ezeket konkretizáltuk, és ezeket végrehajtottuk”.

Közölte: most azt várják, hogy a november 30-án esedékes bizottsági ülésen döntsön a testület. „Mi mindent teljesítettünk, amit vállaltunk és amiben megegyeztünk”, jelentette ki – kár, hogy az Európai Parlament állásfoglalása 416 szavazattal (124 ellenében) nem ezt tükrözi.

Orbán mindenesetre úgy tudja, hogy azóta már van tizennyolcadik igény is, de szerinte arról is megegyeztek, hogy azt is teljesítik, viszont annak a határideje márciusban lesz.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter