Frontálisan ütközött két busz Budapesten, sok sérült

A balesethez több mentőegységet riasztottak.

Összeroncsolódott BKK autóbuszok a főváros XVII. kerületében, a Helikopter úton, ahol a két gépjármű frontálisan összeütközött 2022. november 22-én.
Összeroncsolódott BKK autóbuszok a főváros XVII. kerületében, a Helikopter úton, ahol a két gépjármű frontálisan összeütközött 2022. november 22-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Nyolc könnyű sérültet vittek kórházba, miután összeütközött két busz kedd reggel Budapesten, a XVII. kerületi Helikopter úton.

Az Országos Mentőszolgálat azt írta: a balesethez több mentőegységet riasztottak.

Összeroncsolódott BKK autóbuszok a főváros XVII. kerületében, a Helikopter úton, ahol a két gépjármű frontálisan összeütközött 2022. november 22-én.

Összeroncsolódott BKK autóbuszok a főváros XVII. kerületében, a Helikopter úton, ahol a két gépjármű frontálisan összeütközött 2022. november 22-én.Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán azt közölte, hogy baleset miatt lezárták a XVII. kerületi Helikopter utat a Lőrinci út közelében. Azt írták, hogy a 46-os autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Lőrinci út megállót, a 168E autóbusz szintén terelve jár és nem érinti a Lőrinci út és az Ősrepülő utca megállót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek megerősítette azt az értesülést, hogy azért kellett lezárni a Helikopter utat, mert két busz összeütközött.

A Katasztrófavédelem beszámolója szerint frontálisan összeütközött két csuklós BKV-busz kedden reggel 7 óra körül. A tűzoltók feszítővágó segítségével megkezdték az utasok kimentését az egyik járműből. A helyszínre mentőt is kértek, az utat a balesetnél a mentés idejére lezárták.

Kapcsolódó hírek